Naslovna Poljoprivreda 1.100 poljoprivrednika u Rumi dobiće 30.000 dinara od opštine

1.100 poljoprivrednika u Rumi dobiće 30.000 dinara od opštine

PODELI
Foto: RTV

RUMA – Pilot projekat Opštine Ruma, subvencije poljoprivrednicima za nabavku repromaterijela naišao je na dobar odziv, naime na ovaj konkurs prijavilo se 1.100 poljoprivrednika.

Zahvaljujući rebalansu budžeta koji je usvojen na nedavnoj sednici lokalnog parlamenta, svi prijavljeni poljoprivrednici dobiće opštinsku pomoć u iznosu od po 30.000 dinara.

Javni poziv za aktivna poljoprivredna gazdinstva registrovana na teritoriji rumske opštine bio je otvoren u martu ove godine i naišao je na neočekivan veliki odziv gradjana a prihvatljivi korisnici su gazdinstva koja u svom vlasništvu, odnosno u zakupu imaju manje od 20 hektara ratarske i povrtarske proizvodnje.

Subvencije su namenjene za nabavku repromaterijala za setvu, mineralnog đubriva, semenskog materijala i dizel goriva. Ukupan iznos namenjen za tu svrhu iznosio je 5 miliona dinara, a zahvaljujući rebalansu budžeta svi poljoprivrednici njih 1.100 koji su se prijavili dobiće opštinsku pomoć, istaknuti je na nedavnoj sednici Skupštine Opštine Ruma.

Od prvobitne sume od 5 miliona dinara koliko je u početku predvidjeno za ovu subvenciju, došlo se na sumu od 35 miliona dinara.

Pravo na korišćenje sredstava po konkursu imaju fizička lica, nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Maksimalni iznos bespovratih sredsatva po jednoj prijavi ne može biti veći od 30.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here