Naslovna Srem Inđija 10. Dani vojvođansko – bavarske kuture “Beška fest” 2. i 3. septembra

10. Dani vojvođansko – bavarske kuture “Beška fest” 2. i 3. septembra

PODELI
Foto: Plakat

BEŠKA – Partnerstvo Beške i Karshulda grada iz Bavarske traje 12. godina, a kao rezultata tog partnerstva izrodila se manifestacija “Beška fest”.

Ova manifestacija prvi put je održana 2012. godine i ove godine obeležava jubilej 10. godina postojanja koji će se održati 2. i 3. septembra na sportskim terenima u Beški. Međunarodnim karakterom i bogatim raznovrsnim sadržajem, manifestacija privlači veliki broj posetilaca, ljubitelja dobre zabave i gastronomije.

U specifičnoj vojvođansko-bavarskoj atmosferi organizovani su gastro fest, bogat kulturno-umetnički i muzički program. Nastupe brojnih kulturno-umetničkih društava, tamburaša, kao i pop-rok koncerte upotpuniće bogata ponuda gastronomskih specijaliteta, zanatskog piva i domaćeg vina.  Ponuda gastronomskih specijaliteta zadovoljiće ukus i najizbirljivijih gurmana: ovde se mogu probati i bavarski i vojvođanski specijaliteti – kobasice sa bavarskom kiflom ili bavarskom perecom i slatkim senfom, leberkez, kuglofi, princregenten torta, kolač binenštih, ali i švargle, roštilj, krofne, štrudle, pite i salčići. Osnovni cilj manifestacije je promocija Vojvodine kao multietničke i multikulturalne evropske regije.

Manifestacija se realizuje u saradnji sa partnerskom opštinom Karlshuld iz Bavarske u cilju prezentovanja i afirmacije tradicije, običaja, kulture i gastronomije Vojvodine i Bavarske, kao i njihovog dugogodišnjeg prožimanja na ovim prostorima.

Prvog dana program počinje u 18 časova Gastro festom, zatim je u 19 časova zakazan nastup kulturno-umetničkih društava, od 21 čas nastup Đorđa Čavića sa orkestrom Ivana Makevića. Kraj prvog dana manifestacije rezervisan je za nastup Ivane Peters i Milaćopezo bend. Drugog dana manifestacija takođe počinje Gastro festom i nastupom kulturno-umetničkih društava, a večernji sati rezervisani su za nastupe Tijane Dapčević sa velikim tamburaškim orkestrom Romansa i nastup Prljavog inspektora Blaže i Kljunova. Manifestaciju “Beška fest” zatvoriće nastup Džepovi benda.

Organizatori “Beška festa” su Turistička organizacija opštine Inđija, Mesna zajednica Beška i Zavičajno društvo “Stara Beška”, suorganizatori KUD “Branko Radičević”, a pokrovitelji Opština Inđija i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here