Naslovna IT 1,4 MILIJARDE ANDROID KORISNIKA SPREMNO DA PREĐE NA IPHONE: Dovoljan je samo...

1,4 MILIJARDE ANDROID KORISNIKA SPREMNO DA PREĐE NA IPHONE: Dovoljan je samo 1 model da ih sve odvede u Apple

PODELI
Foto: smartlife.mondo.rs

Apple juri nove rekorde prodaje, popularnosti i vrednosti svoje kompanije i ne ide im loše.

JP Morgan banka troši desetine milione dolara godišnje na stručne analize različitih segmenata tržišta kako bi svojim klijentima omogućio uvid u tokove akcija i ne verujemo da su se preračunali, ali najnovije istraživanje pokazuje da je smartfon tržište zrelo za jednu od najvećih transformacija do sada!

Fundamentalne analize, kako se ovakve procene JP Morgan i drugih sličnih kompanija stručno zovu, zapravo su uranjanje duboko u različite vrste dostupnih i prikupljenih podataka na osnovu kojih se predviđaju kretanja na tržištu i tako prave procene tržišta koje su retko promašaji, makar u velikoj meri.

Prema analizi čuvene banke oko 1,4 milijarde korisnika moglo bi da pređe na iPhone, ali se ne navodi u kojem vremenskom periodu. Za to je zaslužan budući iPhone model – iPhone SE (2022) – koji bi trebalo da bude predstavljen u martu 2022. godine. Korisnici srednjeg segmenta tržišta pohrliće, prema JP Morgan podacima, za ovim telefonom zbog dobre cene, sjajnih iPhone mogućnosti i 5G konekcije, a najveću migraciju osetiće Samsung i Huawei kompanije.

Takođe, oko 300 miliona iPhone korisnika opet će kupiti iPhone i to baš iPhone SE (2022).

Ovo istraživanje radili su analitičari i istraživači koji su ocenjeni sa maksimalnih pet zvezdica na osnovu ranijih tržišnih predikcija. Oni smatraju da će Apple program za zamenu drugih telefona za iPhone odigrati ključnu ulogu u popularnosti iPhone SE (2022) i da će korisnici drugih marki rado zameniti svoj stari telefon za ovaj i dobiti umanjenje početne cene.

iPhone SE (2022) imaće 5G, Touch ID dugme, ekran dijagonale 4,7 inča sa Retina etiketom, Apple A14 Bionic čipset ili čak A15 Bionic i atraktivnu cenu. U prvom periodu prodaje predviđa se da će Apple prodati najmanje 30 miliona tih telefona i da će toko 2022. godine iPhone SE (2022) biti jedan od najprodavanijih telefona te kompanije i uopšte na tržištu.

Ovakva predikcija JP Morgan banke je u najmanju ruku šokantna, ako pogledamo Android podatke – u svetu trenutno ima između 2,5 i tri milijarde aktivnih Android korisnika i to znači da bi više od polovine njih migriralo na iPhone!

Trenutno, Apple kompaniji nedostaje manje od 5% vrednosti akcije da bi postala kompanija čija je vrednost premašila tri biliona dolara i to po drugi put…

Foto: smartlife.mondo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here