Naslovna Srbija 14. oktobra o POVEĆANJU PLATA: Evo ko će dobiti NAJVIŠE

14. oktobra o POVEĆANJU PLATA: Evo ko će dobiti NAJVIŠE

PODELI

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da će na konferenciji povodom 100 dana rada vlade premijerka Ana Brnabić saopštiti koliko će biti povećanje plata i naglasio da će prosveta biti među onima koji će dobiti najviše, navodi se u saopštenju.

Šarčević i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarali su danas sa predstavnicima pet reprezentativnih sindikata zaposlenih u obrazovanju o Nacrtu zakona o zaposlenima u javnim službama.

Na sastanku je konstatovano da je 70 odsto primedbi i sugestija koje su uputili sindikati zaposlenih u prosveti usvojeno i istaknuto da će šifre delatnosti biti usaglašene sa katalogom zanimanja, saopšteno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Inače, današnji sastanak u Ministarstvu prosvete bio je deo redovnih aktivnosti tokom rada na zakonu i predstavlja pripremu za sastanak sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, koji bi trebalo da bude održan naredne nedelje.

Tokom sastanka ministar Šarčević je rekao da će na konferenciji povodom 100 dana rada vlade premijerka saopštiti koliko će biti povećanje plata i naglasio da će prosveta biti među onima koji će dobiti najviše, navodi se u saopštenju.

Kako je ranije rečeno premijerka će se 14. oktobra obratiti javnosti povodom 100 dana rada vlade.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here