Naslovna Srem Ruma USKORO: Rekonstrukcija rumske Gradske pijace

USKORO: Rekonstrukcija rumske Gradske pijace

PODELI

Javna nabavka za rekonstrukciju Gradske pijace završava se u ponedeljak 30. novembra, a projekat, procenjen na 20 miliona dinara, zajednički finansiraju Opština Ruma i JP “Komunalac”.

pijacaruma

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić smatra da je krajnje vreme da se Gradska pijaca dovede u red.

-50 odsto sredstava za radove će izdvojiti JP “Komunalac”, a isto toliko i sama lokalna samouprava. Govorimo o delu grada koji je strogi centar Rume i on mora da se uredi onako kako to dolikuje. Nakon rekonstrukcije uslovi i za prodavce i za kupce biće na daleko višem nivou, poručio je Mančić.

Pomoćnik direktora JP “Komunalac” Željko Došen napominje da će se na pijaci obaviti natkrivanje pijačnog prostora, rekonstrukcija javnog toaleta, kao i asfaltiranje kompletnog platoa.

-U razgovoru sa pijačarima donećemo odluku da li krećemo sa radovima u decembru ili tek nakon januarskih praznika. Nakon završetka tendera i izbora ponuđača, postoji i rok za eventualne žalbe na javnu navavku, koji ističe u drugoj sedmici decembra. Tako da sa te strane imamo mogućnosti da sa radovima krenemo pre Nove godine. Sredstva su obezbeđena tako da ni tu nema nikakvih problema. Ipak, konačnu odluku o početku radova donećemo nakon dogovora sa prodavcima na Gradskoj pijaci, rekao je Došen i izrazio nadu da će do kraja februara pijaca biti kompletno rekontruisana.

Prema rečima nadležnih iz JP “Komunalac” pijačari će, za vreme radova, biti izmešteni na sportske terene “Breg”, preko puta OŠ “Ivo Lola Ribar”. Mesta će verovatno biti i za one koji nemaju zakupljene tezge na Gradskoj pijaci.

Na poslednjoj sednici Veća usvojeno je Rešenje o donošenju privremenih urbanističko tehničkih uslova za postavljanje pijačnih tezgi u naselju “Igralište” Blok “4-5-3”.

Tim Rešenjem predviđeno je postavljenje devet tezgi na lokaciji iza samoposluge “Luki”. Na taj način rešiće se problem uličnih prodavaca u Lenjinovoj ulici, u blizini Doma zdravlja “Ruma”, koji će sada moći svoju robu da prodaju na jedan uređen način, na lokaciji koja je za to i namenjena.

izvor/foto: www.ruma.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here