Naslovna Srem Pećinci 16. Mini-tini fest u Pećincima 7. oktobra

16. Mini-tini fest u Pećincima 7. oktobra

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Dečji festival „Mini-tini fest“, u organizaciji pećinačkog Kulturnog centra pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci, ove godine održaće se po 16. put u petak 7. oktobra u sali KC Pećinci sa početkom u 17.00 časova

Na festival, koji će biti održan u okviru Dečje nedelje, nastupiće 19 takmičara podeljenih u dve kategorije: 10 takmičara u mini kategoriji (od 1. do 5. razreda) i 9 takmičara u tini kategoriji (od 6. do 8. razreda) iz sve tri osnovne škole sa teritorije pećinačke opštine.

Stručni žiri dodeliće prvu, drugu i treću nagradu, kao i posebnu nagradu za interpretaciju za oba uzrasta u vidu diploma, zlatnih plaketa i zlatnih statua, a o najboljima će ove godine odlučivati kompozitor i dirigent Jovan Adamov koji je i umetnički direktor festivala i profesorske solfeđa i muzičke kulture Aleksandra Pilipović i Smiljana Jančić.

Takmičare su pripremali nastavnici: Ivan Makević, Dejan Zagorac i Ana Ljubojević. Gosti programa su prošlogodišnji pobednici: Aleksandra Kostić koja će izvesti kompoziciju „Ne znam šta mi je“ i Dunja Bajalović koja će izvesti kompoziciju „Nisu te pisale zvezde“. Voditelj programa je Bane Rosić – Leteća gitara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here