Naslovna Srem Pećinci 18 zaraženih u Pećincima u poslednja 24 sata

18 zaraženih u Pećincima u poslednja 24 sata

PODELI
Foto: rtv

Štab za vanredne situacije opštine Pećinci saopštio je danas da je tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti pećinačkog Doma zdravlja pregledano ukupno 86 pacijenata, od čega je kod 18 pacijenata potvrđena infekcija korona virusom.

Kako je rekao predsednik opštine Pećinci i komandant Štaba Siniša Đokić iako je u poslednja 24 sata nešto manji broj potvrđenih slučajeva infekcije u odnosu na prethodne dane, jedan dan nije dovoljan da bi smo zaključili da je počeo trend smanjivanja broja zaraženih. Zbog toga ne smemo da se opuštamo i, i dalje svi moramo da izbegavamo situacije u kojima postoji povišen rizik od prenošenja infekcije.

“Jedan od rizika kojima je izložena opština Pećinci je svakako to što ima razvijenu industrijsku zonu u Šimanovcima u koju svakodnevno dolazi oko 2000 radnika iz Beograda i okolnih opština. Naravno, privreda ne sme da stane i proizvodni procesi ne mogu biti zaustavljeni jer je to od ključnog značaja za ekonomsku stabilnost, i upravo zato je ključno da svako pojedinačno razume situaciju u kojoj se nalazimo i da striktno sprovodi sve mere zaštite od širenja infekcije, a pre svega nošenje zaštitne maske, održavanje distance i redovna dezinfekcija ruku” – rekao je Đokić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here