Naslovna Srem Sremska Mitrovica 2 EPIDEMIOLOGA U SREMSKOJ MITROVICI ZARAŽENA KORONOM Nedimović: Virus se nije uvukao...

2 EPIDEMIOLOGA U SREMSKOJ MITROVICI ZARAŽENA KORONOM Nedimović: Virus se nije uvukao u bolnicu


Kod dva epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica potvrđen je COVID 19, oni imaju blaži oblik i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Svi ostali radnici koji su bili u kontaktu sa njima su testirani i negativni su na virus korona, kaže Branislav Nedimović član republičkog Štaba za vanredne situacije.

– Jedan od zaraženih epidemiologa nalazio se na terenu Graničnog prelaza Batrovci, gde je sigurno dobio virus i tako preneo na drugog koji je sa njim bio u kancelariji. Na ovom prelazu prešlo je više od 100.000 ljudi. Svi medicinski radnici Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici testirani su i rezulati su negativni, i oni se polako vraćaju na svoja radna mesta. Virus se nije ”uvukao” u bolnicu – kaže Nedimović dodajući da je odmah nađena zamena za ova dva zaražena epidemiologa.

On kaže da je i direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici dr Živko Vrcelj testiran i da je negativan na ovaj virus.

– Apelujem na građane da ne šire lažne informacije po društvenim mrežama, i da se pridržavaju mera koje je prepisala Vlada Srbije. Jedino svi tako pobedićemo ovu pošast- poručuje Nedimović.

Do sada na području Srema registrovano je sedam slučajeva na COVID 19, i to po dva u opštini Stara Pazova, tri na području Grada Sremska Mitrovica po jedan u Rumi i Irigu.

(FOTO: Jean Francois Badias/Ilustracija)

IZVORKurir.rs/Novosti
Prethodna vestPrva osoba dobila eksperimentalnu vakcinu u SAD
Sledeća vestVOZAČ AUDIJA SMRTI SE NAGODIO SA SUDOM: Pijan prošao kroz crveno 150 na sat ubio dedu i unuku, osuđen na devet godina

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here