Naslovna Srem Ruma 21. “Art Trema Fest”

21. “Art Trema Fest”

PODELI

21. “Art Trema Fest”, najbolji pozorišni festival u Sremu, otvoren je predstavom “RUMA – RUMA“ Community Art – Gradskog pozorišta Ruma.

U pitanju je predstava koja je izvedena u novoj postavci sa 30-ak glumaca dečije i odrasle scene i brojnim saradnicima, članovima GTO “Branko Radičević”, Srpskog pevačkog društva u Rumi, ANIP-a “Branko Radičević” i vokalnog sastava Gimnazije “Stevan Puzić”.

Nakon te predstave, odigrana je i prva predstava u ovogodišnjoj takmičarskoj konkurenciji: “Naše Mesto“ Kulturnog centra Novi Sad, koja se bavi Novim Sadom i svime što bi on mogao biti, iz perspektive mladog čoveka koji živi u njemu.

Tradicionalno u sklopu “Art Trema Festa” upriličena je i izložba posvećena pozorištu. Ovog puta u Zavičajnom muzeju u Rumi organizovana je izložba “Pozorišni svetlopisi“ od portreta do scenskog pokreta – Pozorišnog muzeja Vojvodine i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Autorka izložbe Ivana Koči na jednom mestu je objedinila bogatu zbirku stare pozorišne fotografije, u kojoj je prikazan razvoj pozorišne fotografije kroz istoriju, od nekih 70-ih godina 19. veka, pa do 20-ih i 30-ih godina 20. veka, kada fotografisanje predstave postaje uobičajno.

Sinoc u Gradskoj biblioteci “Atanasije Stojković“ Ruma predstavljena je knjiga Zijaha Sokolovića “Glumac… je glumac… je glumac“. Ova knjiga donosi tekst njegove monodrame “Glumac… je glumac… je glumac”, kultne predstave koja se igra skoro četiri decenije.

Na Velikoj sceni KC-a posetioci su sinoc imali priliku da odgledaju sjajnu predstavu “Galeb“ A. P. Čehov – Akademija umetnosti u Beogradu, klasa Milana Neškovića i Andreja Šepetkovskog.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here