Naslovna Srem 21. Vojački pudarski dani u Čortanovcima

21. Vojački pudarski dani u Čortanovcima

PODELI
Foto: RTV Stara Pazova

ČORTANOVCI – U čast vinogradara i u cilju očuvanja uspomene na pudare, čuvare vinograda, u Borovom Gaju u Čortanovcima u subotu su održani 21. Vojački pudarski dani u organizaciji istoimenog udruženja.

Pozdravljajući prisutne u ime organizatora, Petar Dobrodolac je podsetio na istorijat, početke vinogradarstva i prve zadruge, koje su od carice Marije Terezije dobile svoje zemljište na obroncima Fruške Gore, koje i danas obrađuju njihovi potomci.

Po oceni komisije, najbolje belo vino je proizveo Dušan Nikolin a crveno Slobodan Popović, prvo mesto za voćnu rakiju je pripalo Miloradu Miloševiću a za lozu Draganu Filipinu. Radiša Rankov ima najlepši vinograd a Verica Jovanović, najuređeniju vikendicu, dok su diplome najmlađih pudara poneli Stefanija Dobrodolac i Andrej Zeković.

U kulturno – umetničkomn programu su nastupili pesnik Stevan Korać i glumac Milan Dudić, prateći program je bio bazar zdravlja i šahovski turnir a nakon zvaničnog dela usledila je večera uz neizostavno pudarsko jelo – jupku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here