Naslovna Magazin Zdravlje 3 HIT LEKA IZ PRIRODE! Zaboravićete na antibiotike kada je UPALA SINUSA...

3 HIT LEKA IZ PRIRODE! Zaboravićete na antibiotike kada je UPALA SINUSA u pitanju!

PODELI
Foto: kurir

Ova bolest se po pravilu leči antibioticima, ali oni mogu i štetno delovati na zdravlje ako se previše često unose u telo.

Mnogo ljudi ima problema sa sinusima, naročito u zimskom periodu. Za nastanak sinusitisa uzrok mogu biti bakterije, virusi, gljivice, alergije ili neke autoimune bolesti. Upala može da zahvati bilo koji od nazalnih sinusa, a svi oni koje ova boljka muči znaju koliko je ona neprijatna i bolna.

Srećom, u prirodi postoje biljke koje mogu pomoći u ublažavanju upale i koje istovremeno smanjuju i rizik od ponovnog javljanja ove bolesti.

Beli luk

On ima odlična antibakterijska svojstva, zbog čega poprilično ublažava upalu sinusa uzrokovanu bakterijskom ili gljivičnom infekcijom. Alicin, sastojak koji belom luku daje prepoznatljiv miris, ima antibiotski učinak, zbog čega je vrlo delotvoran u lečenju ove neprijatne bolesti. Iako ova vrsta luka ima miris koji mnogima smeta, najbolje je jesti ga u svežem obliku.

Pomorandža

Ovo voće predstavlja odličan izvor vitamina C, koji ublažava začepljenost nosa i pomaže u čišćenju sinusa. Udisanje mirisa narandže takođe pomaže u čišćenju sinusa. Istraživanja su pokazala da se svakodnevnom konzumacijom pomorandži može znatno smanjiti rizik od nastanka upale sinusa, što je pravi izazov za osobe koje su najmanje jednom patile od ove upale.

Kopriva

Kopriva takođe ublažava simptome upale sinusa, uključujući nadraženost očiju i svrab nosa. Ova biljka, ako se uzima u obliku čaja ili kapi, podstiče rad imunog sistema, koji će se mnogo bolje boriti protiv ove infekcije. Osim toga, ona podstiče i oslobađanje sluzi iz sinusa, koja je glavni uzrok nepodnošljivog bola.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here