Naslovna Srem Ruma 3. Rumski polumaraton

3. Rumski polumaraton

PODELI

U organizaciji Sportskog saveza Opštine Ruma, a pod pokroviteljstvom Opštine Ruma, u subotu 24. avgusta, održaće se 3. Rumski polumaraton. Najbolji srpski i atletičari iz regiona već su potvrdili svoje učešće na najvećoj sportskoj manifestaciji u Rumi, te se i u muškoj i u ženskoj konkurenciji očekuju neizvesne trke.

Titulu prošlogodišnje pobednice u ženskoj konkurenciji braniće sjajna reprezentativka Srbije Teodora Simović, a pored nje će u Rumi trčati i bivša slovenačka olimpijka Helena Javornik, čiji lični rekord u polumaratonu iznosi 1:09:22, a u maratonu neverovatnih 2:27:32, naša Biljana Kiradžiev (vicešampion Srbije, maraton 2:58:13) i druge vrhunske sportistkinje. Kenijac Stenli Kipruti, koji je svojevremeno spasio život našoj najboljoj atletičarki Oliveri Jevtić, i zbog toga ostao bez četiri prsta, trčaće takođe u Rumi.

Prvo učešće na Rumskom polumaratonu zabeležiće ove godine Dejan Bogićević – državni prvak na 3000 metara stipl 10 godina za redom od 1997 – 2006! Dugogodišnji reprezentativac SR Jugoslavije, SCG i Srbije. Nosilac odličija sa balkanskih prvenstava i kupova Evrope.

Od takmičara iz regiona treba izdvojiti prekaljenog Slovenca Boruta Podgornika i Makendonca Aleksandra Kiradžieva, petostrukog uzastopnog prvaka svoje zemlje u maratonu(2:37:41). Organizatori očekuju da će ove sedmice još nekoliko vrsnih atletičara ozvaničiti svoje učešće, što će biti svojevrsna potvrda činjenice da Rumski polumaraton iz godine u godinu raste kao sportska manifestacije.

Prijave za učešće i dalje traju i svi zainteresovani trkači mogu da se prijave na sajtu: www.runtrace.org

Osim glavne polumaratonske trke od 21.1km, koja startuje u 17 časova, biće organizovan i prateći program. DDOR Trka zadovoljstva biće duga sedam kilometra i počeće u 17.10 časova(trči se u istom smeru kao i polumaraton), puzeća Neon Bambini trka za decu mlađu od dve godine održaće se u 19 sati na Gradskom trgu, a polumaratonsku stazu od 21 kilometar predstavnici firmi moći će da savladaju po štafetnom sistemu: tri puta po sedam kilometara(startuje kad i polumaraton).

Organizatori Rumskog polumaratna su, uz podršku Opštine Ruma, obezbedili najboljima vredne nagrade. I ove godine uz podršku Master busa svi učesnici 3. Rumskog polumaratona imaju obezbeđen besplatan autobuski prevoz Beograd – Ruma – Beograd.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here