Naslovna Poljoprivreda 370 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta za nabavku opreme za navodnjavanje

370 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta za nabavku opreme za navodnjavanje

PODELI
Foto: pixabay.com/Ria

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opremei sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljakau AP Vojvodini u 2023. godini.

Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje, opremanje bunara,nabavka pumpi i agregata za navodnjavanje, nabavka sistema za navodnjavanje veštačkom kišom, subirigacija, materijala za pokrivanje povrtarskih i voćarsko – vinogradarskih kultura i cveća u cilju zaštite od mrazai korova- agrotekstili,agril, malč folije i drugo.

Za realizaciju Konkursa predviđen je ukupan iznos do 370.000.000,00dinara.

Bespovratna sredstva za podršku investicija utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije, odnosno 70 % za posebne kategorije podnosilaca prijave.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od7.700.000,00 dinara.

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi21.000,00 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost prihvatljivih troškova investicije jednaka 35.000,00 dinara ili veća od tog iznosa.

Konkurs je otvoren do 18.04.2023. godine.

Tekst konkursa, Pravilnik, obrazac prijave, izjava dobavljača, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu mogu se preuzeti sa zvanične internet stranice Pokrajinskog sekretarijata: www.psp.vojvodina.gov.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here