Naslovna Magazin 4 loše navike koje treba da promenite, kako bi vam jutro bilo...

4 loše navike koje treba da promenite, kako bi vam jutro bilo produktivnije

PODELI
Foto: Pexels/Aphiwat chuangchoem

Preduslov za produktivan dan, svakako je kvalitetan san, ali da li je to dovoljno?

Svakako da su šanse da vaš dan bude ispunjen voljom za rad i pozitivnim mislima veće kada se probudite odmorne, ali činjenica je da se novi dan po jutru poznaje. Zato je veoma bitno da svoj dan započnete pravim jutarnjim navikama, o kojima smo već mnogo puta pričale.

Međutim, nije dovoljno samo da u svoju jutarnju rutinu uvedete određene navike, koje će vam pomoći da budete produktivnije, već je veoma bitno da izbacite neke loše navike, zbog kojih se svakog jutra osećate sve umornije.

1. Nakon buđenja prvo uzimate telefon

Ovo je jedan od glavnih krivaca, zašto iz kreveta ne ustajete barem 20-ak minuta nakon buđenja i samim tim odlažete svoju produktivnost za kasnije.

2. Obično praktikujete večernju kupku

Uživate u tuširanju pred spavanje, ne znajući da jutarnje tuširanje drastično poboljšava vašu produktivnost. Prohladna voda će vas ujutru razbuditi i uz to će vas osloboditi nagomilanog stresa i otkloniće tragove umora.

3. Nemate naviku jutarnjeg razgibavanja

Jutarnja fizička aktivnnost obezbediće vam potrebnu količinu pozitivne energije, uz koju ćete ceo dan biti produktivni. Vežbanje podstiče lučenje endorfina (hormona sreće) u vašem telu. Uz to, na ovaj način ćete pustiti više kiseonika u svoje srce i pluća, što će vam obezbediti dodatnu energiju. Dovoljno je samo 10 minuta jutarnje aktivnosti, kako biste svoj dan učinili produktivnijim.

4. Ne izlazite napolje, dugo nakon buđenja

Mnoga istraživanja pokazuju, da ljudi koji u svom organizmu imaju manju količinu vitamina D, obično pate od hroničnog umora. Ovaj vitamin, najvećim delom stvara se, kada je naše telo izloženo sunčevoj svetlosti, zato se preporučuje, da posebo u jutarnjim časovima, što više vremena provedemo napolju. Kada se količina vitamina D u telu reguliše, vaša energija raste i postajete produktivniji i poletni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here