Naslovna Deca 40 hiljada dinara za 92 porodice

40 hiljada dinara za 92 porodice

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Danas je predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović zajedno sa Majom Došenović iz opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti uručio jedokratni novčani dodatak porodicama sa novorođenčadima.

Pomoć u iznosu od 40 hiljada dinara danas su dobile 92 porodice sa prinovom u opštini Pećinci, a kako nam je rekao predsednik Trbović mere populacione politike, koje sprovodi lokalna samouprava, poslednjih godina daju rezultate sa tog aspekta da se ne smanjuje broj novorođenih u našoj opštini.

“Poslednjih godina, naša opština ima otprilike isti broj rođenih, sa blagim povećanjem. Zadatak lokalne samouprave, u narednom periodu, je da se broj rođenih još više uveća. Ja verujem da ćemo u tome uspeti, jer se trudimo da stvorimo dobro okruženje u kome se stvara, razvija i raste jedna porodica. Danas prisustvujemo samom početku, a to je pomoć porodicama sa novorođenčadima, koja nije velika, ali svakako može dobro da dođe. Sledeći korak su obrazovne ustanove, zatim stipendije za uspešne studente i na kraju zaposlenje u nekoj od brojnih svetskih kompanija u našoj opštini. Ovih dana počinjemo sa gradnjom vtića u Šimanovcima i meni je drago da se ukazala potreba za tim proširenjem, jer trenutni kapacitet prostora ne može da zadovolji potrebe sve većeg broja dece u ovom naselju. Takođe, lokalna samouprava poslednjih godina dosta ulaže u obnovu i osavremenjivanje škola u svim naseljima opštine. Ovih dana raspisuje se tender za rekonstrukciju škole u Karlovčiću, nakon toga i tender za rekonstrukciju škole u Kupinovu, a u planu je i rekonstrukcija škole u Pećincima. Važno nam je da stvorimo kvalitetne uslove naše dece za sticanje znanja, ali i kasnije kada nastave školovanje, pa im pomažemo i putem dodele stipendija i subvencionišemo prevoz. Sve ove mere imaju jasan cilj, a to je, kao što sam rekao, stvaranje dobrog okruženja za jednu porodicu, koje će prouzrokovati ostankom ne samo u našoj opštini, nego i u našoj zemlji” – rekao je Trbović.

Jednokratni novčani dodatak u iznosu od 40 hiljada dinara danas je uručen porodicama koje su prijavile novorođenčad u periodu od 1. maja do 30. septembra 2019. godine.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here