Naslovna Zabava 5 koncerata za Dan zaljubljenih

5 koncerata za Dan zaljubljenih

PODELI

Bliži se dan Svetog Valentina, pa mnogi zaljubljeni već uveliko razmišljaju čime bi mogli da iznenade voljenu osobu. Postoje mnogi načini da obradujete vašu dragu ili dragog, a jedan od njih predložićemo Vam mi – možete zajedno otići na neki koncert. Ove godine je koncertna ponuda za dan zaljubljenih jako kvalitetna, a u nastavku teksta pročitajte koji muzičari će imati svoje nastupe 14. februara.

Josipa Lisac – Beograd, Sava centar

Legendarna Josipa ove godine proslavlja zlatni jubilej – 50 godina muzičke karijere, a svoju koncertnu turneju povodom ovog velikog jubileja odlučila je da otpočne na svoj 67. rođendan, baš za dan zaljubljenih, i to u prestonici Srbije. Velika diva nekadašnje muzičke scene u Jugoslaviji, počela je muzički da se obrazuje već sa 11 godina, nastupima u jednom dečjem horu, a 1967. godine postala je prvi put član nekog benda. Već naredne, 1968. godine otpočinje svoju solo karijeru. Tokom nje, snimila je više desetina albuma i singlova, nastupala jei pobeđivala na mnogim muzičkim festivalima i ostvarila uspešnu saradnju sa brojnim istaknutim muzičarima i pesnicima (Kornelije Kovač, Dado Topić, Arsen Dedić, Bajaga, Dino Dvornik, Boško Petrović, Karlo Metikoš itd.). Poznata je po svom neobičnom stilu oblačenja, po jednistvenim scenskim nastupima i po eksperimentisanju sa različitim muzičkim žanrovima. Mnoge njene pesme, poput “O jednoj mladosti”, “Magla”, “Bolujem”, “Hir, hir, hir”, “Danas sam luda”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Boginja”,  postale su veliki hitovi. Njen nastup u Sava Centru zakazana je za 14.02.2017. sa početkom u 20 časova i 30 minuta. Ulazice se još uvek mogu nabaviti preko eventim-a po cenama od 1.800, 2.100 i 2.400 dinara.

Foto: wikimedia.org
Foto: wikimedia.org

Vampiri – Beograd, Novi Biter Art Café

Oni malo stariji se verovatno sećaju muzike iz našeg legendarnog filma “Mi nismo anđeli” iz 1992. godine. Pesme koje su Vampiri uradili za ovaj film bile su njihova odskočna daska. Inače, bend je osnovan 1990. godine i do sada je objavio 5 studijskih albuma. Iako su svoju poslednju ploču snimili još pre 20 godina, stekli su status kultnog benda, prepoznatljivog po svom posebnom imidžu, zvuku pedesetih i hitovima u stilu doo wap-a. U intimnijoj, klupskoj atmosferi Vampiri će izvesti sve svoje najbolje pesme koje su i danas veoma popularne, naročito među tinejdžerskom publikom. Koncert počinje u 22 sata, a cena ulaznice je simboličnih 500 dinara.

Hari Mata Hari – Novi Sad, Spens  

Koncert bosanskohercegovačkog muzičara Harija Varešanovića i njegovog benda Hari Mata Hari kao stvoren je za dan zaljubljenih. Hari Mata Hari je grupa poznata po svojim romantičnim pop hitovima pisanim baš za one koji su zaljubljeni. Od svog osnivanja 1985. godine pa do danas, bend je ostvario veliku popularnost širom bivše Jugoslavije. Godine 2006. bili  su 3. na Eurosongu,  gde su nastupali kao predstavnici BiH. “Lejla”, pesma koju su Hari Mata Hari izveli na Eurosongu,  kompozitorsko je delo Željka Joksimovića. Na koncertu koji će se održati 14.02. u Velikoj dvorani novosadskog Spensa sa početkom u 20 časova, publika će čuti mnoge stare hitove, poput “Svi moji drumovi”, “Strah me da te volim”, “Volio bi da te ne volim”, “Što je bilo, bilo je”, “Otkud ti ko sudbina”, “Prsten i zlatni lanac”, “Lejla” i mnoge druge, a Hari je obećao da će otpevati i nekoliko pesama sa njihovog najnovijeg albuma “Ćilim”. Karata još uvek ima u prodaji, a njihova cena je 1.200, 1.500 i 1.700 dinara.

Foto: wikimedia.org
Foto: wikimedia.org

Legende – Zrenjanin, Kulturni centar

Ljubitelji nešto drugačijeg zvuka, mogu sa svojom voljenom osobom otići na dan zaljubljenih u Zrenjanin gde će nastupiti grupa Legende, prepoznatljiva po mešavini starogradskih, etno i pop nota, ali i po prelepim ljubavnim tekstovima. Koncert Legendi počeće u 20 sati u sali Kulturnog centra Zrenjanin, a za kartu je potrebno izdvojiti 800 dinara.

Jadranka Jovanović – Ruma, Kulturni centar

Jadranka Jovanović, poznata operska pevačica, prirediće publici u Rumi pravi praznik za uši. Njen nastup na dan  zaljubljenih nazvan je “Pesme ljubavi”, a prvakinja Opere beogradskog Narodnog pozorišta izvešće pesme različitih žanrova – od španskih arija, preko italijanskih kancona, pa do starogradskih i ruskih ciganskih pesama.  Jadranka Jovanović održaće koncert u Velikoj sali Kulturnog centra Ruma, u 20 sati. Ulaznica košta 500 dinara.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here