Naslovna Srem Ruma 5. Štraparijada u Žarkovcu

5. Štraparijada u Žarkovcu

PODELI

U organizaciji Udruženja ljubitelja i uzgajivača konja “Vranac” Žarkovac, a pod pokroviteljstvom Opštine Ruma, proteklog vikenda je održana 5. Međunarodna štraparijada u Žarkovcu.

Štraparijadi je prisustvovalo više hiljada građana, a u izvlačenju debala takmičili su se radni konji iz svih krajeva Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Štraparijadu je otvorio predsednik SO Ruma Stevan Kovačević koji je tom prilikom istakao da je to najznačajnija manifestacija u Žarkovcu, te da je lokalna samouprava rado prihvatila pokroviteljstvo, jer su Opština Ruma i region Srema odvajkada poznati po uzgoju kvalitetnih i rasnih, što radnih, što paradnih konja.

“Industrijski i tehnološki napredak uslovio je da danas mnogo manje konjskih grla u Sremu. Ipak, smatramo da se stvari na tom planu mogu popraviti i naša podrška nije samo deklarativna, već vrlo konkretna i praktična. Ja bih podsetio da Opština Ruma baš ovih nedelja realizuje značajan projekat prekogranične saradnje “Horis – Konjičke rute Srem” i da će naš grad dobiti kompleks za konjički sport. Objedinjavanjem celokupne turističke ponude vezane za konjarstvo i konjički sport i ova manifestacija imaće značajnu ulogu u tom projektu. Stoga bih ohrabrio napore organizatora da istraju u promociji konjarstva i poručio bih da će u tome imati podršku Opštine Ruma, koja, uostalom, nije izostala ni ove godine”, rekao je Kovačević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here