Naslovna Srem Ruma 600.000 građana spojiće autoput Ruma-Šabac i most na Savi (VIDEO i FOTO)

600.000 građana spojiće autoput Ruma-Šabac i most na Savi (VIDEO i FOTO)

PODELI
Foto: Vojvodina uživo

Izgradnja autoputa Ruma-Šabac, dužine 21,14 kilometra uveliko je u toku. Ova deonica, zajedno sa brzom saobraćajnicom Šabac-Loznica spojiće više od 600.000 građana Srbije i olakšati im komunikaciju.

Ekipa Vojvodina uživo zabeležila je radove na izgradnji autoputa Ruma-Šabac, kao i izgradnju mosta preko reke Save, ka Šapcu.

Projekat je podeljen na tri deonice: auto-put Ruma – Šabac dužine 21,14 kilometara, zatim most preko reke Save koji je dugačak 1.327,5 metara i brza saobraćajnica Šabac – Loznica dužine 54,58 kilometara. Te tri deonice spojiće sremski i mačvanski okrug krajem 2023. godine. Ukupna dužina obe saobraćajnice je 77 kilometara, dok je procenjena vrednost realizacije projekta 467,5 miliona evra. Izvođač radova je azerbejdžanska kompanija “Azvirt”.

Autoput imaće šest traka i trebalo bi da do kraja 2023. godine poveže Rumu i Šabac, a dalje će do Loznice biti izgrađena brza saobraćajnica sa četiri trake.

Ovaj put je spona između Sremskog i Beogradskog okruga sa Mačvom i čitavom Zapadnom Srbijom. To je gusto naseljeni deo Srbije i biće pun profil autoputa širine 29 metara – napomenuo je predsednik Vučić prilikom započinjanja radova, i dodao da kada bude sve gotovo, ovaj kraj će biti povezan ne samo sa ostalim delovima Srbije nego i sa budućom saobraćajnicom između Kuzmina i Bijeljine.

Vučić je tada naglasio da ova saobraćajnica predstavlja važnu investiciju jer se nastavlja na budući Fruškogorski koridor.

Deonica Ruma – (Šabac) most na Savi zaobići će sela Klenak, Platičevo, Hrtkovci i Jarak, što će rasteretiti ulice u ovim naseljenim mestima. Ispred Hrtkovaca biće izgrađen nadvožnjak s petljom, pošto će se autoput ovde ukrstiti sa državnim putem IB reda broj 20, a zatim će u luku zaobići ovo i sledeće selo Jarak, ostavljajući ih sa leve strane. Počev iz pravca Šapca, autoput će ići stranom sela Klenak bliže reci Savi, ostavljajući ovo mesto, kao i susedno Platičevo s desne strane. Nova trasa se ne ukršta s postojećom prugom Zvornik-Šabac-Ruma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here