Naslovna Blog Jovan ima 10 godina, a planinari kao veliki!

Jovan ima 10 godina, a planinari kao veliki!

PODELI

Jovan Malešević, dečak iz Rume, samo je jedan od mnogobrojnih članova Planinarskog kluba ”Borkovac”, ali ipak najmlađi. On je dobar primer toga da je volja pokretač svega, a svojim vršnjacima može dati dobru sliku kako steći zdrave životne navike i biti ispunjen i zadovoljan.

Rumi nagrada za javnost u radu lokalne samouprave!

Godišnje provede više vremena u prirodi nego u kući jer je strastveni zaljubljenik u planinu. Baveći se raznim sportovima, a sada aktivno košarkom, stekao je teorijska i praktična znanja koja su mu pomogla u održavanju dobre kondicije koja mu je preko potrebna za bavljenje planinarstvom.

Uskladiti školu, sport, hobi, i ceo dan biti aktivan sigurno da nije lako, ali uz dobru organizaciju sve je moguće, kaže nam Jovan.

Iz REDAKCIJE u ŠTALU: Nekadašnji novinar “Poljoprivrednika” gaji koze i odlično mu ide!

On pre svega ističe da je najvažnije da se živi zdravo i što više vremena provodi u prirodi, jer koliko je priroda dragocena govori i činjenica da čovek bez prirode ne može a ona može sama, pa joj zato treba postati najbolji prijatelj. A to je samo moguće upoznavanjem sa njom. Planinarenjem Jovan pronalazi svoj mir.

Jovan je član Planinarskog kluba “Borkovac”. Iako je učestvovao u mnogim avanturističkim akcijama u Srbiji i osvajao mnoga priznanja i nagrade, to mu nije bilo od presudnog značaja, nego mu je podstrek utemeljen stav da je čovek gospodar svog vremena i da ga zato treba koristiti na prave stvari.

Mladi rumski planinar kaže da se vrhovi ne osvajaju već dopuštaju da se popnete na njih, a on, iako je još daleko od velikih vrhova, smatra da nisu nedostižni ako postoji volja i strpljenje. A Jovanu je tek deset godina.

Brazilac iz Inđije: Zemlja vam je lepa, ali prljava!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here