Naslovna Sport 8 medalja Sirmiuma

8 medalja Sirmiuma

PODELI

Proteklog vikenda (3. i 4. avgusta 2019.god) održano je Prvenstvo Srbije za juniore/ke (U20) na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici u organizaciji Atletskog kluba Sirmium. Atletičari domaćina okitili su se sa osvojenih 8 medalja među najboljim juniorima Srbije.

Prvog dana Kiš Sara osvojila je srebro u trci na 100m, Dasović Mirjana bronzu u bacanju koplja, štafeta juniorki u sastavu Milanović Vanja, Zoranović Ksenija, Marinković Mila (sve 3 pionirke) i Kiš Sara u disciplini 4x100m takođe bronzanu medalju.

Sirmiuminfo

Drugog dana takmičenja dominirali su Jorgić Nemanja i Despić Ognjen.

Najpre je Jorgić Nemanja nakon osvojenog 4. mesta u subotu u trci na 100m, gde mu je medalja izmakla za par stotinki, ubedljivo trijumfovao u trci na 200m ličnim rekordom 22.39s. U bacanju koplja Ognjen Despić pobedio je ubedljivo rezultatom 58.80m (imao 2 hica preko 60m sa izuzetno malim prestupima). Aleksandar Sekulić osvojio je srebrnu medalju u trci na 400m prepone. Dasović Mirjana bila bronzana u bacanju kladiva, odnosno 4. U bacanju kugle (za 2cm izmakla joj bronza).

U disciplini stafeta 4x400m devojke su nastupile u istom sastavu: Kiš, Zoranović, Marinković i Milanović i osvojile srebro, dok su muškarci u sastavu Jorgić Nemanja, Lazić Dušan i Šuman Vuk (obojica pioniri), Sekulić Aleksandar, kao 2. prošli kroz cilj, međutim zbog formalnih propisa na žalost diskvalifikovani i ostali bez zaslužene srebrne medalje.

„Ovo je bilo još jedno dobro organizovano i izuzetno uspešno takmičenje za Atletski klub Sirmium,” izjavljuju treneri Goran Pavlović i Slobodan Macanović.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here