Naslovna Zabava 9 stvari koje nikako ne bi trebalo da radite tokom putovanja avionom

9 stvari koje nikako ne bi trebalo da radite tokom putovanja avionom

PODELI
Foto: travelmagazine.rs

Kada bismo malo više mislili na druge, svet bi bio mnogo lepše mesto. Postoje stvari koje tokom putovanja avionom ljudi čine, svesno ili ne, a koje mogu biti dosadne i naporne ne samo kabinskom osoblju, nego i saputnicima.

Ignorisanje bezbednosnih najava, nepuštanje vode u toaletu, hodanje bez obuće i naručivanje više pića odjednom, može biti vrlo frustrirajuće za neke stjuardese.

Mnoge stjuardese ne vole kada putnici koriste dugme za hitne slučajeve, iako zapravo slučaj uopšte nije hitan.

Između kašnjenja letova i skučenog prostora, putovanje može da bude stresno za sve, uključujući i stjuardese.

U razgovoru za Insider, tri stjuardese su pristale da otkriju neke od stvari koje rade ili ne rade putnici tokom letova, a koje i te kako mogu da budu frustrirajuće.

  1. Raspakivanje torbi iznad glava putnika vrlo je frustrirajuće tokom leta

– Zaustavljanje procesa ukrcavanja iritira i saputnike i stjuardese, rekla je Hejli Foks, sjuardesa jedne američke avio kompanije

2. Traženje nepotrebnih stvari tokom demonstracije bezbednosnih mera je nepristojno

Sačekajte da prođu kritične faze leta, kao što su poletanje i sletanje, da biste zatražili stvari koje su vam neophodne – rekla je Foks.

3. Naručivanje više pića odjednom usporava uslugu

Ako baš i mora da se naruči više od jednog pića, bilo bi lepo makar da se sačeka da svi putnici budu usluženi, rekla je sagovornica.

4. Pristojno ponašanje je poželjno

Možda biste želeli da podignete pogled sa zemlje i izvadite slušalice kada vas stjuardese pozdrave, rekla je Monserat Andujar, stjuardesa jedne američke kompanije.

5. Bez izuvanja, molim

-Nikoga nije briga da li ste se istuširali jutros. Ono do čega je ljudima stalo je čistoća mesta na kome sede i gde jedu – izjavila je Monserat.

6. Ne pomaže ni molba za sedište u prvoj klasi

Pitati stjuardesu da vas besplatno smesti na sedište u prvoj klasi, još je jedan promašaj i situacija koja smeta stjuardesama. Trebalo bi da putnici znaju da stjuardesa uopšte nema ovlašćenja da tako nešto dozvoli, pa je samim tim i pitanje besmisleno.

7. Odvratno je kada putnici ne puštaju vodu u toaletu

Postoji veliko, vrlo uočljivo dugme u boji, koje jasno pokazuje gde treba pritisnuti da bi bila puštena voda u toaletu. Uprkos tome, putnici to „zaborave“, što posebno iritira stjuardese.

8. Ne preterujte sa zahtevima

Tokom obuke stjuardese uče da je neophodno da odmah reaguju kada ih putnici pozovu preko specijalnog dugmeta. Međutim, one ne znaju unapred da li je to zaista hitan poziv ili ne.

9. Ne hodajte bosi kroz avion

– Verovatno najodvratnija stvar koju biste mogli da uradite je da izujete cipele i čarape, pa da bosi prošetate po avionu, rekla je Dženifer, dodajući da se pod baš i ne čisti često.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here