Naslovna Srem Irig Nedimović sa poljoprivrednicima u Sremu razgovarao o državnoj pomoći

Nedimović sa poljoprivrednicima u Sremu razgovarao o državnoj pomoći

PODELI

Potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović danas je posetio poljoprivredna gazdinstva u Sremu, gde je sa poljopivrednicima razgovarao o uslovima, merama podsticaja i podrške države poljoprivredi. Obećao je i da će država u narednih mesec do dva izaći sa predlogom mera podrške za nabavku azotnih djubriva s obzirom na visoku cenu gasa na tržištu.

Ministar se najpre sastao sa iriškim poljoprivrednicima te je objasnio postupak dolaženja do investicionih sredstava i subvencija,u domaćinstvu Mirka Panića, voćara iz Iriga koji se voćarstvom bavi na 25 hektara površine, i to pretežno jabukama i breskvama.

Nakon Iriga ministar Nedimović posetio je šidsku opštinu, gde je u selu Vašica obišao poljoprivredno gazdinstvo Mladena Lemajića koje se bavi uzgajanjem tovljenika i preradom mesa.

Domaćinstvo u Vašici je primer kako mali proizvodjaci tradicionalne hrane životinjskog porekla mogu legalno da prodaju svoje proizvode na kucnom pragu ali i distribuiraju u trgovinske lance. Sve je to, kaze ministar Nedimovic, u cilju ministarstva poljoprivrede da se proizvodnja u malim gazdinstvima uredi i standardizuje kao i da se zadovolje sve vece potrebe kupaca za domacom hranom.

Tokom posete Sremu Nedimovic je govorio i o spremnosti države da izađe sa predlogom mera podrške poljoprivrednicima u pogledu nabavke azotnog djubriva zbog , kako je rekao izuzetno visoke cene gasa. Te mere se mogu očekivati najkasnije u narednih dva meseca.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here