Naslovna Srem Ruma Afrodite Mode Collection planira gradnju novog pogona u Rumi

Afrodite Mode Collection planira gradnju novog pogona u Rumi

PODELI
Ilustracija (Foto: aerogondo2/shutterstock.com

Kompanija AMC Afrodite Mode Collection planira izgradnju pogona u Industrijskoj zoni u Rumi, a radovi bi trebalo da budu završeni do avgusta 2019. Objekat će biti ukupne površine 1.400 m2, a u zavisnosti od poslovanja postoji i mogućnost proširenja u 2024. godini.

– Kapacitet proizvodnje će se otvaranjem novog pogona vrlo brzo povećati za 50%, a planiramo i zapošljavanje velikog broja radnika konfekcijske struke – kaže za eKapiju Milan Bajić, suosnivač i suvlasnik AMC-a.

Opštini Ruma uručena Zahvalnica za izuzetan doprinos zapošljavanju

Prema njegovim rečima, u Rumi će se proizvoditi ženska laka, srednja i teška konfekcija, kao i manja količina muških sakoa i pantalona. Za izradu ovih odevnih predmeta AMC planira da dopuni mašinski park mašinama iz Nemačke, a u toku su pregovori sa nekoliko tamošnjih kompanija.

Inače, u okviru Programa podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2018. godini, koji sprovodi Fond za razvoj Republike Srbije, kompaniji Afrodite Mode Collection je sredinom novembra odobren dugoročni kredit, čiji će manji deo činiti i bespovratna pozajmica.

Besplatan vrtić i prevoz za sve!

Podsetimo, opštinsko veće Rume je u julu 2017. godine dalo bez naknade građevinsko zemljište kompaniji AMC Afrodite mode Collection za izgradnju novog pogona, a predsednik opštine je tada istakao da je ovaj potez jedna vrsta podrške koju lokalna samouprava pruža investitorima koji posluju na njenoj teritoriji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here