Naslovna Ekonomija Agrarni budžet u 2022. godini veći od 62 milijarde dinara

Agrarni budžet u 2022. godini veći od 62 milijarde dinara

PODELI
Foto: istock

SRBIJA – Savetnik ministra za poljoprivredu Goran Đaković izjavio je da će u 2022. godini biti dovoljno novca za poljoprivredu i da će “poljoprivrednici na raspolaganju imati ukupno 730 miliona evra.

Budžet je veći od 62 milijarde dinara, od toga 50 ide na subvencije, a imamo i sredstva  od programa IPARD-a 3, 290 miliona evra kao i Svetske banke 15 miliona evra”, istakao je Đaković podsetivši da se prethodnih godina ukupan agrarani budžet vrteo manje-više oko 50 milijardi.

Podsećamo da je početkom novembra i ministar Nedimović najavio povećanje budžeta za poljoprivredu za 2022. godinu – “Predlogom nacrta zakona o budžetu za 2022. godinu, Ministarstvo poljoprivrede na raspolaganju će imati 10 milijardi dinara više sredstava”, istakao je Nedimović i istovremeno obelodanio da se na republičkom nivou spremaju nove konkursne linije za stočare i veća ulaganja u investicije pčelara.

Ministar je takođe naglasio da poljoprivrednicima u narednoj godini predstoji značajna reforma sistema finansiranja poljoprivrede kao i uvođenja registra profesionalnih poljoprivrednih proizvođača o čemu će biti organizovna javna rasprava.

Osim redovnih subvencija poljoprivredni proizvođaći će naredne godine, rekao je Đaković,imati dovoljno novca i za investicije i pozvao ih da dobro razmisle u šta će i na koji način da investiraju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here