Naslovna Deca Akcenat na bezbednosti u zonama škola

Akcenat na bezbednosti u zonama škola

PODELI

Zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dr Zoran Tasić obišao je juče punktove zimske službe u opštini Pećinci, nakon čega se sastao sa predsednikom pećinačke opštine Sinišom Đokićem.

On je tom prilikom izrazio zadovoljstvo organizacijom zimske službe u pećinačkoj opštini i naglasio da je cilj resornog Sekretarijata i Pokrajinske vlade sinhronizacija lokalnih i državnih punktova zimske službe.

„Imao sam priliku da se uverim da to u Pećincima funkcioniše odlično. Otvorili smo danas i nekoliko tema koje se tiču nekih drugih stvari koje su u ingerenciji Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. Dogovorili smo se da u narednom periodu imamo zajedničke nastupe u realizaciji određenih projekata i apliciranju Opštine Pećinci prema našem Sekretarijatu. Cilj Sekretarijata je, prvenstveno, povećanje bezbednosti saobraćaja u svim naseljenim mestima na teritoriji AP Vojvodine, sa posebnim akcentom na bezbednost u zonama škola i opremanje ovih zona saobraćajnom signalizacijom. Intencija i sekretara i Sekretarijata je da do kraja ovog mandata sve škole u Vojvodini, kojih ima preko 500, budu opremljene saobraćajnom signalizacijom. Na taj način ćemo povećati bezbednost naših najmlađih učesnika u saobraćaju“ – izjavio je Tasić.

Na sastanku se razgovaralo i o projektno-tehničkoj dokumentaciji za izgradnju kružnih tokova i semaforske signalizacije u zonama raskrsnica, a predsednik Đokić se zahvalio zameniku pokrajinskog sekretara na poseti i prilici da se u direktnom razgovoru pokrene realizacija projekata od značaja za pećinačku opštinu.

„U prethodnom periodu u našoj opštini su brojne investicije realizovane upravo zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade. Ja se nadam da će u vremenu pred nama saradnja sa Pokrajinskom vladom i svakim sekretarijatom pojedinačno biti još neposrednija i da ćemo zahvaljujući takvoj saradnji biti u mogućnosti da realizujemo još više projekata kojima ćemo unaprediti kvalitet života građana opštine Pećinci, a bezbednost naših građana i naše dece u saobraćaju ostaje naš zajednički cilj“ – izjavio je Đokić.

On je najavio da će zahvaljujući saradnji Pokrajinske vlade i pećinačke lokalne samouprave u narednom periodu biti realizovano nekoliko investicija koje će povećati bezbednost saobraćaja na teritoriji pećinačke opštine, posebno u zonama škola, kao što je postavljanje ležećih policajaca u Popincima, Ogaru, Obrežu i Kupinovu, brzinskog displeja u Pećincima i semaforske signalizacije u Šimanovcima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here