Naslovna Magazin Zdravlje Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Foto: ilustracija

Crveni krst Ruma obaveštava i moli sve humane sugrađane, ukoliko im zdravstveno stanje dozvoljava, da se odazovu na akciju dobrovoljnog davanja krvi koje se organizuje u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, u četvrtak, 15. aprila 2021. godine u periodu od 8 do 12 časova, u prostorijama Sportskog centra Ruma u Rumi.

Prilikom organizacije akcija dobrovoljnog davanja krvi poštuju se procedure i preventivne mere radi sprečavanja prenosa virusa COVID 19 na akcijama prikupljanja krvi, u skladu sa propisima i donetim merama i to:

•Pre akcije vrši se dezinfekcija prostorija, dezinfekcija radnih površina i planira se maksimalni broj ljudi u prostorijama;

•Na dan održavanja akcije dobrovoljnog davanja krvi postavlja se dezo barijera, održava se distanca od 1,5 m između svih učesnika akacije i vrši se dezinfekcija ruku svih učesnika akcije;

•Svi zaposleni u Crvenom krstu, kao i volonteri, koriste zaštitna sredstva (vizire, maske, rukavice);

•Ekipa Zavoda za transfuziju krvi koristi svoju zaštitnu opremu;

•Po završetku akcije ponovo se radi dezinfekcija prostora.

Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika kao i planirane hirurške intervencije.

Prethodna vestMeđuopštinska liga Srem – Zapad: Jež promašio penal
Sledeća vestSremska liga: Popinčani bolji u derbiju

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here