Naslovna Srbija Ako do sada niste podizali novac od akcija, ova cifra vas čeka...

Ako do sada niste podizali novac od akcija, ova cifra vas čeka u pošti

Foto: istock

U slučaju da niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, sada vaša imovina po ovom osnovu vredi oko 10.600 dinara. Krajem novembra vredeće još više jer je kompanija Telekom najavila isplatu dividende.

Naime dividendi tokom prethodnih nekoliko godina, kompanije NIS, Aerodrom i Telekom Srbija svakom građaninu su uplatili po ukupno oko 4.600 dinara.

S druge strane, oko 5.000 dinara ukupno imate i u akcijama na Beogradskoj berzi, pod uslovom da ih niste prodali. Jedna akcija NIS na berzi danas vredi 617 dinara, a pet koliko je svaki građanin dobio pre punih 11 godina, oko 3.080 dinara. Akcija Aerodroma danas vredi 1.140 dinara, a svako od nas je 2010. godine dobio po jednu ovu deonicu. Takođe, građanima je u međuvremenu na račune uplaćeno i po 1.700 dinara na osnovu akcija Akcionarskog fonda.

Uskoro, tačnije 29. novembra, dividendu će isplatiti i kompanija Telekom koja je po ovom osnovu ukupno izdvojila 4,16 milijardi dinara. Novac će dobiti i država kao većinski akcionar, ali i mali akcionari.

Građani koji imaju pravo na besplatne akcije svojevremeno su dobili po 31 deonicu kompanije Telekom. Po tom osnovu svi oni sada će dobiti tačno 137 dinara neto.

Prethodna vestVečeras puštanje javne rasvete na podvožnjaku kod stadiona u Inđiji
Sledeća vestSremska Mitrovica: Zimska služba spremna za zimu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here