Naslovna Posao Aktiv žena iz Ostojićeva pomaže najmlađe prodajom rukotvorina

Aktiv žena iz Ostojićeva pomaže najmlađe prodajom rukotvorina

PODELI
Foto: dnevnik

Aktiv žena „Orhideja” iz Ostojićeva je među najzapaženijim i najvrednijim udruženjima u čokanskoj opštini. Predsednica „Orhideje” Marija Kovač ističe da je na okupu 20 ambicioznih i vrednih žena, da su prvi u opštini ozvaničili registraciju civilne organizacije, pa i drugima pomogli da obave te formalnosti.

Bez članica „Orhideje” ne mogu da prođu manifestacije u Ostojićevu i mestima čokanske opštine i okolini, a redovne su učesnice Sajma stvaralaštva seoskih žena Vojvodine, koji se svake godine održava u drugom gradu, pa su krajem septembra bile na ovom sajmu u Šidu.

  • Na Sajmu stvaralaštva seoskih žena Vojvodine prikazujemo ono što znamo i umemo da napravimo kod kuće i za vreme zajedničkih druženja i radionica koje održavamo svake srede. Na sajmovima smo uvek rado viđene, bez obzira gde se održavaju, a mi se odazovemo jer imamo šta da prikažemo i pokažemo. Od ručnih radova bavimo se vezom, heklerajem, pletenjem, ali i ručnom izradom sapuna i raznih ružica i ukrasa od papira i vunice. Upravo se spremamo za radionicu na kojoj ćemo praviti ukrasne jastuke – kaže predsednica Marija.

Žene „Orhideje” ponosne su na svoj učinak, ali i zato jer su ove godine bile pozvane da gostuju u Narodnoj Skupštini Srbije, gde su u gostovanje uključile i žene iz ostalih udruženja. Svakog jua „Orhideja” priređuje veliku čajanku, a odlaze na druženja sa ženama iz više udruženja. Potrude se i da budu dobre domaćice kada im koleginice iz tih udruženja dolaze u Ostojićevo. Tako se za 23. novembar spremaju za ovogodišnju manifestaciju „Kreativa-ženskih ruku delo”, gde svake godine manjaju temu radionice, pa će se ovog puta posvetiti izradi ukrasnih jastuka, gde će okupiti mnoga udruženja žena sa područja Severnobanatskog okruga.

  • Za 23. novembar sprema se manifestacija „Kreativa-ženskih ruku delo” na kojoj će učestvovati udruženja iz Severnobanatskog okruga, a posvetiće se izradi ukrasnih jastuka
    Članice „Orhideje” se druže i sarađuju sa mnogim udruženjima: „Suvača” iz Kikinde, „Narcis” iz Novih Kozaraca, „Sunce” iz Padeja, „Neven” iz Sanada, “Đurđevak” iz Vrbice, “Arvačka” iz Jazova, “Sjaj” iz Čoke, Sekcijom žena MKUD „Mora Ferenc” iz Čoke, „Nakovčanke” iz Nakova i drugim.
  • U rad Aktiva žena „Orhideja” smo uključene dobrovoljno, zato što želimo da nešto korisno radimo i damo svoj doprinos društvenom životu u našoj zajednici. Neprofitna smo organizacija i opstajemo zahvaljujući našoj članarini i prihodom od prodaje naših rukotvorina na prodajnim izložbama. Od tih prihoda deci iz zabavišta u Ostojićevu kupujemo poklone za Božić i Uskrs. Ništa lepše nije videti od ozarneih lica i dečiju radost. To nam jesta najveća satisfakcija i motiv za postojanje, rad i druženje – kaže Marija Kovač.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here