Naslovna Deca Aktivan odmor za kupinske mališane

Aktivan odmor za kupinske mališane

PODELI

U okviru programa za odmor i oporavak dece koji realizuje Crveni krst Vojvodine, pećinački Crveni krst je juče ispratio četvoro mališana iz naše opštine na petodnevni boravak u odmaralište na Vršačkom bregu.

Kako nam je rekla Gordana Konjević sekretar CK Pećinci, deci su u odmaralištu obezbeđeni zdravstvena zaštita, vaspitači i volonteri Crvenog krsta, a za što prijatniji put do Vršca pećinački CK je deci obezbedio lanč pakete.

„Deca će do 2. jula boraviti u odmaralištu, gde će zajedno sa volonterima Crvenog krsta kroz interaktivni rad realizovati brojne radionice kao što su, pre svega, promocija humanih vrednosti, Difuzija Crvenog krsta, muzičke, plesne, likovne i kreativno-psihološke radionice u zavisnosti od interesovanja dece. Za decu su organizovane šetnje vršačkim planinama, razne sportske aktivnosti i večernja druženja. Program odmora i oporavka dece Crvenog krsta ima veliki doprinos u motivisanju dece za učenjem i humanijim odnosom prema drugima. Cilj je, svakako, da se deci sadržajno ispuni petodnevni odmor kroz nova saznanja, kreativne veštine i stimulativni razvoj“ – izjavila je Konjević.

Učenicima petog razreda Osnovne škole „Dušan Vukasović Diogen“ Kupinovo – Anđeli Stojanović iz Ašanje, Ognjenu Simiću iz Ašanje, Vuku Dimiću iz Obreža i Mihajlu Vilotijeviću iz Kupinova srećan put i kreativan i lep odmor poželela je i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Opštine Pećinci Zorica Lukač.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here