Naslovna Magazin Zdravlje Aktivni slučajevi infekcije u blagom opadanju

Aktivni slučajevi infekcije u blagom opadanju

PODELI

Prema podacima Štaba za vanredne situacije opštine Pećinci, ukupan broj aktivnih slučajeva infekcije u našoj opštini je poslednjih nekoliko dana u blagom opadanju.

„U ovom trenutku na našoj teritoriji imamo 183 aktivna slučaja, dok smo pre samo nekoliko dana imali 214 aktivnih slučajeva. To je svakako poboljšanje epidemiološke situacije, ali još uvek je rano da se kaže da li je reč o privremenom poboljšanju ili će se pozitivan trend nastaviti. Videćemo narednih dana. Ono što je sigurno, to je da što više poštujemo mere zaštite od širenja infekcije, to je veća šansa da broj zaraženih nastavi da opada“ – izjavio je predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić.

On je istakao da je na opadanje broja zaraženih svakako uticalo i to što je na teritoriji opštine vakcinisano preko tri i po hiljade građana, dok je preko dve hiljade i revakcinisano. Predsednik Đokić je još jednom pozvao sve građane koji to još uvek nisu uradili da se prijave za vakcinaciju.

Juče je u kovid ambulanti pećinakog Doma zdravlja obavljen 51 pregled, testirano je 20 pacijenata, a infekcija je potvrđena kod 5 pacijenata, što je nešto manji broj nego prethodnih dana.

Građani se za vakcinaciju mogu prijaviti na portalu eUprava ili putem telefona 0800 222 334.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here