Naslovna Srem Sremska Mitrovica Ambasador Nemačke u poseti KPZ Sremska Mitrovica

Ambasador Nemačke u poseti KPZ Sremska Mitrovica

PODELI

Nemački ambasador u Srbiji Tomas Šib posetio je Kazneno – popravni zavod u Sremskoj Mitrovici, gde je obišao više proizvodnih pogona sa opremom koju je donirala nemačka nevladina organizacija “Help” za obuku osuđenih lica u cilju njihove resocijalizacije i lakšeg pronalaska posla nakon izdržane kazne.

Upravnik KPZ Aleksandar Alimpić rekao je da se u metalskom i drvnom pogonu gosišnje proizvede oko 100 poljoprivrednih prikolica, odnosno izradi 100.000 paleta i da je pomoć organizacije “Help” od ogromnog značaja za obuku osuđenih lica.

On je naveo da se zahvaljujući ovim mašinama osuđenici obučavaju za deficitarna zanimanja na tržištu rada što im ubrzava put do zaposlenja po izlasku na slobodu i ukazao da je u metalskom pogonu trenutno radno angažovano 356 osuđenika, a u drvnom 150.

Ambasador Šib rekao je da je impresioniran načinom na koji je organizovan rad u pogonima i podvukao da obuke osuđenika uvećavaju njihove šanse da budu reintegrisani u društvo.

– Radi se o tome da osuđenici budu spremni i pripremljeni na život posle odsluženja kazne – rekao je Šib.

Uprava za izvršenja krivičnih sankcija i organizacija “Help” od 2014. godine realizuju brojne programe resocijalizacije u 10 kazneno – popravnih zavoda i okružnih zatvora u kojima se sprovodi stručno osposobljavanje osuđenih lica, kao i obuke zaposlenih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here