Naslovna Srem Američki gigant počeo sa izgradnjom objekta u Sremskoj Mitrovici

Američki gigant počeo sa izgradnjom objekta u Sremskoj Mitrovici

PODELI
Ilustracija: Depositphotos, Vertyr

Američki gigant u proizvodnji poljoprivredne mehanizacije počeo je sa izgradnjom u Sremskoj Mitrovici. U prvi logistički punkt investira se šest miliona evra.

Naime, kompanija za proizvodnju poljoprivrednih mašina i traktora Džon Dir na pomenutoj lokaciji gradi logističko-distributivni centar, u saradnji sa Kompanijom KITE DOO.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović obišla je sa saradnicima radove na izgradnji objekta.

Imre Kiš, generalni direktor KITE DOO u Srbiji, zahvalio se na interesovanju o poslovanju kompanije.

“Kompanija je osnovana 2016. u Srbiji i od tada zastupamo mnoge svetske brendove. Kompanija u Srbiji je zastupnik kompanije iz Mađarske. Ova kompanija je na samom početku rada zaposlila 14 radnika, a trenutno imamo 70, od toga 60 u mehanizaciji i preko 15 je u agronomiji”, poručio je.

Kompanija KITE DOO osnovana je kao ćerka firma korporacije KITE Zrt u čijem je 100%-om vlasništvu. Korporacija KITE Zrt registrovana je u Mađarskoj sa sedištem u Nadudvaru, gde posluje od 1973. godine, piše portal Ozon.

Izvršni direktor kompanije KITE DOO, Đorđe Mišković rekao je da je distributivni centar u Sremskoj Mitrovici namenjen prvenstveno poljoprivrednicima sa ovog terena.

“Takođe napominjem da u okviru ponude, prodaje i servisa ovde će biti i rezervnih delova za traktore starijih generacija. Mi ne prodajemo samo traktore, tu su i starije generacije kombajna i priključne mašine. Trudićemo se da izađemo u susret svim korisnicima sa ovog terena”, kazao je on.

Distrubitivni centar u Sremskoj Mitrovici, čija je izgradnja upravo počela, prostire se na 2,1 hektar površine. U okviru tog kompleksa planirano je da se izgradi upravna zgrada sa kancelarijom, zatvoreni izložbeni salon, servisne linije za servis poljoprivrednih mašina, magacini za rezervne delove i magacini za agronomske proizvode.

Centar je namenjen najpre korisnicima mašina i poljoprivrednicima u regionu Srema. Međutim, geostrateška pozicija ovom centru daje i veći značaj, jer treba da bude i veza, kao i podrška firmi KITE BH d.o.o. u Bijeljini, koja je počela sa poslovanjem u prvom kvartalu ove godine. Objekat će biti organizovan tako da, osim izložbenog salona i prodaje mašina, sadrži i skladište rezervnih delova, formirano po strukturi prodatih mašina u regionu. U ponudi rezervnih delova značajan udeo će imati i oni namenjeni za starije Džon Dir traktore, koji su dosta zastupljeni na ovom terenu.

Takođe, u drugoj fazi izgradnje koja je planirana za naredni period, u planu je skladište agronomskih repromaterijala – semena, veštačkih đubriva i sredstava za zaštitu bilja, na preko 25.000 metara kvadratnih.

Sama ideja za izgradnju regionalnih centara prodaje i servisa, potiče od koncepta “diler sutrašnjice” (dealer of tomorrow) da se u regionima, gde je fokus na prodaji Džon Dir poljoprivredne mehanizacije, na svakih 100 do 150 kilometara formiraju krugovi, to jest distributivno servisni centri, koji se međusobno dodiruju i negde delimično preklapaju.

Gradnja u Sremskoj Mitrovici za sada se odvija po planu, a centar treba da počne sa radom najkasnije do kraja 2021. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here