Naslovna Magazin Auto Amerikanci proglasili Teslin automobil za najmanje pouzdan

Amerikanci proglasili Teslin automobil za najmanje pouzdan

PODELI

Prvih devet automobila ove liste su “klasični” automobili velikih proizvođača poput “Ševroleta”, “Mercedesa”, “Jaguara”, “Fijata”, “GM-a” i “Forda”, a na samom začelju, kao najmanje pouzdan automobil našao se miljenik novih generacija – Tesla.

Ugledna američka organizacija “Consumer Reports” objavila je veliku godišnju studiju o pouzdanosti automobila, s fokusom na deset modela koji predstavljaju svojim kupcima najveći rizik od kvarova. Podaci su prikupljeni velikom studijom o pouzdanosti sprovedenu na 400 hiljada pretplatnika, koji su ocenjivali 17 područja kod svojih vozila – od slomljenih delova unutrašnjosti, preko cviljenja kočnica, pa sve do većih problema s motorom ili prenosom.

Prvih devet automobila ove liste su “klasični” automobili velikih proizvođača poput “Ševroleta”, “Mercedesa”, “Jaguara”, “Fijata”, “GM-a” i “Forda”, a na samom začelju, kao najmanje pouzdan automobil našao se miljenik novih generacija – Tesla.

Tesla

Teslin “Model X” proglašen je najmanje pouzdanim automobilom na tržištu SAD-a, a kao najveće mane ističu se karoserija, boja, kao i klimatizacija. Recenzenti “Consumer Reportsa” smatraju ovaj automobil nepraktičnim, ali “zgodnim za pokazivanje”. Velika krilna vrata su, kažu, praktična, ali treba im predugo da se otvore i zatvore. Dodatne negativne bodove u testu “Model X” dobio je i na račun udobnosti i spoljašnje buke, faktora koji su kod ovog modela lošiji nego kod “Modela S”.

“Model X”, pak, nije ovu negativnu ocenu zaradio onime što je i njegova najveća prednost – varijanta s baterijom od 90 kW/h u testu je pokazala da zaista u realnim uslovima može prevaliti oko 370 kilometara s jednim punjenjem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here