Naslovna Magazin Auto AMSS: Umeren intenzitet saobracaja

AMSS: Umeren intenzitet saobracaja

PODELI
Foto: profimedia

Kraj radne nedelje donosi umeren intezitet saobraćaja u jutarnjim satima, bez većih gužvi i zadržavanja na putevima I i II reda u Srbiji, navodi se u saopštenju Auto-moto saveza Srbije.

Veća gužva u saobraćaju očekuje se u prvim popodnevnim časovima. Takođe, najavljena kiša u pojedinim krajevima zemlje usloviće mokre i klizave kolovoze. Jesenji uslovi za vožnju, česta magla i niže temperature u jutarnjim i večernjim satima zahtevaju od vozača više opreznosti za volanom.

Na naplatnim rampama nema većih zadržavanja vozila, a nema čekanja ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima.

Državljani Srbije koji u Mađarsku ulaze sa teritorije Srbije podležu obaveznom sanitarnom pregledu. Pored negativnog nalaza sanitarne kontrole na graničnom prelazu, potrebno je posedovati dva negativna testa urađena tokom poslednjih pet dana sa razmakom između dva testa ne dužim od 48 sati. Ukoliko lice nema dva negativna testa, obavezan je karantin od 14 dana u kućnom ili organizovanom smeštaju. Negativan test nije potreban za lica čiji je razlog ulaska u Mađarsku poslovne prirode.

Tranzit je moguć kroz Mađarsku bez posedovanja PCR testa.Državljani Srbije koji žive u pograničnoj zoni (do 30 km od granice) mogu da uđu u Mađarsku u skladu sa postignutim bilateralnim sprazumom između dve zemlje, navodi AMSS.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here