Naslovna Politika Ana Brnabić stigla u Kosovsku Mitrovicu

Ana Brnabić stigla u Kosovsku Mitrovicu

PODELI
Foto: KoSSev

Posetom Kosovskoj Mitrovici predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, započela je danas jednodnevni boravak na Kosovu i Metohiji.

Brnabić je posetu započela obilaskom Multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici, gde su je dočekali gradonačelnik Milan Radojević, predstavnici Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić, kao i veliki broj okupljenih građana sa zastavama Srbije i transparentima podrške.

Ovo je prva poseta Brnabić južnoj pokrajini od 2017. godine.

Na administrativnom prelazu Jarinje je pojačano prisustvo policije, iz bezbednosnih razloga, potvrđeno je Tanjugu u policiji Kosovske Mitrovice.

Vidljive su policijske patrole i na ulazu u Kosovsku Mitrovicu i u samom gradu.

Brnabić će tokom posete obići i Zvečan i Leposavić.

Zajedno sa premijerkom, u poseti KiM su i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Brnabić će u Kosovskoj Mitrovici pored Multimedijalnog centra, koji je prvi takav Centar na severu KiM, obići i Duhovnu akademiju, posle čega je predviđena poseta manastiru Banjska, u opštini Zvečan.

Posle toga, u opštini Leposavić, predsednica vlade će posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću izgrađenu sredstvima Vlade Srbije, a preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Premijerka će posetu Kosovu i Metohiji završiti obilaskom porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Poseta premijerke Kosovu i Metohiji najavljena je u četvrtak, 1. septembra, u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posetama, a sa ciljem da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na Kosmetu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here