Naslovna Dogadjaj Aplauz Banjalučana za Kupince

Aplauz Banjalučana za Kupince

Foto: ilustracija

Međunarodni festival veterana folklora u Banja Luci, okupio je u subotu 29. februara 36 Kulturno-umetničkih društava i preko 600 igrača iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske, Hrvatske, Austrije i Švedske, a opštinu Pećinci predstavljali su veterani KUD-a “Kupinik” sa koreografijom “Igre iz Srbije”.

“Zahvaljujući pećinačkoj lokalnoj samoupravi uspeli smo da odemo na smotru veterana folklora u Banja Luku, gde smo dostojno reprezentovali, kako svoje društvo, tako i našu Opštinu, što je dokazao i buran aplauz Banjalučana. U predivnoj noći u društvu veterana iz brojnih zemalja sklopili smo veliki broj prijateljstava, čime smo ugovorili naredna gostovanja i naših mlađih članova” – rekao je Bora Ranisavljević, predsednik KUD “Kupinik”.

Veterani Kupinika aktivni su već nekoliko godina, a njih dvadeset najupornijih, prema rečima Ranisavljevića, pored redovnog okupljanja i vežbanja, pomaže i u radu sa mlađim ansamblima. Za kupinske veterane, nakon Banja Luke, nema odmora, jer već 28. marta nastupaju na Susretima veterana u Mladenovci, a zatim ih očekuju nastupi u Šapcu i Resniku.

IZVOROpština Pećinci
Prethodna vest„Dnevnik“ u Šidu: Ljudi se kreću bezbednije, a migranti žele da idu dalje
Sledeća vestRaspisani izbori za 26. april

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here