Naslovna Poljoprivreda Aplikacija DDOR TERRA ubrzava postupak isplate šteta

Aplikacija DDOR TERRA ubrzava postupak isplate šteta


Platforma DDOR TERRA poljoprivrednim proizvođačima omogućava prijavu štete odmah po nastanku neželjenog događaja i to sa njihove njive ili iz voćnjaka. Prateći trendove kako digitalnih navika korisnika, tako i povećanog rizika od šteta u poljoprivredi izazvanih prirodnim katastrofama, DDOR osiguranje je u saradnji sa BioSens institutom razvilo posebnu mobilnu aplikaciju DDOR TERRA. Pomoću ove platforme, postupak procene šteta je brži, jednostavniji i efikasniji, a proizvođači brže mogu da nastave sa radom. Aplikacija je besplatna za sve osiguranike DDOR-a, sa polisama koje pokrivaju njihove useve i plodove i dostupna je za preuzimanje na Google Play prodavnici. Ova inicijativa potvrđuje društvenu odgovornost DDOR-a kao lidera u osiguranju svih članova agro-lanca.

Na konferenciji koja je održana u Šidu razgovaralo se o digitalnj platformi DDOR TERRA za prijavu šteta u poljoprivredi i važnosti digitalizacije u osiguranju u funkciji zaštite poljoprivredne proizvodnje. Konferenciji je prisustvovao i Zoran Semenović, predsednik Opštine Šid koji je tom prilikom izjavio: „Naša Opština godinama napreduje i nastoji da se se pobrine za sve stanovnike time što će obezbediti infrastrukturu i bolje uslove života i rada. Naš značajan partner je i DDOR osiguranje, koje godinama pomaže i reaguje u situacijama kada je to potrebno. Mi smo opština u kojoj se veliki broj ljudi bavi poljoprivredom i zbog toga mi je drago što možemo danas da vidimo da se i u poljoprivredi prati trend digitalizacije. Siguran sam da će biti prilike da se uverimo da će biti od koristi našim sugrađanima.“

Samo u 2020. godini, u Sremu smo isplatili 104 miliona dinara oštećenim poljoprivrednicima. Nova aplikacija će olakšati i ubrzati proces prijave štete.

„DDOR osiguranje je instucija od poverenja u ovim krajevima. Pored klasičnih vrsta osiguranja namenjenih stanovništvu i privredi, našoj kući poverenje ukazuje značajan broj kako primarnih poljoprivrednih proizvođača tako i drugih predstavnika agro lanca. Izgradnja ovakvog poverenja zasnovana je na činjenici da mi ispunjavamo našu svrhu, a to je briga o kontinuitetu poslovanja naših klijenata, tj. Isplati štete. Samo u 2020. godini, u Sremu smo isplatili 104 miliona dinara oštećenim poljoprivrednicima. Nova aplikacija biće od velikog značaja jer će olakšati i ubrzati proces prijave štete. Ovo je još jedan pokazatelj da pored izuzetno kvalitetne ponude i širine pokrića brinemo i tome da klijenti dobiju vrhunski nivo usluge.” izjavio je Duško Klisurić, regionalni direktor prodaje DDOR osiguranja.

Foto: apsolon.com

DDOR osiguranje i Zadružni savez Vojvodine imaju dugogodišnju poslovnu saradnju, čiji je cilj da zajednički uticaj na povećanje stepena edukacije i kulture osiguranja u poljoprivredi, što članicama, zemljoradničkim zadrugama i njihovim zadrugarima, donosi veću sigurnost u proizvodnji, izjavila je mr Jelena Nestorov, sekretar Zadružnog saveza Vojvodine i dodala: “Korišćenje usluga osiguranja u poljoprivredi kod proizvođača je od velikog značaja i za zemljoradničke zadruge, koje ugovaraju poljoprivrednu proizvodnju sa njima, jer će pored proizvođača, negativne efekte izostanka prinosa ili smanjenog prinosa u proizvodnji, jednako snositi i zadruga, kroz nemogućnost proizvođača da se razduži zadruzi. Biće nam drago da danas čujemo kakve inovacije u uslugama je pripremio DDOR u saradnji sa BIOSENS-om i nadamo se da će i ova nova usluga našim zajedničkim akcijama unaprediti sektor osiguranja u poljoprivredi, kako kod zemljoradničkih zadruga, tako i kod njihovih članova – zadrugara i kooperanata.”

DDOR TERRA omogučava transparentnost, brzu komunikaciju i aktivno uključuje poljoprivrednike u proces obrade šteta.

„Institut BioSens je multidisciplinarni institut, pionir digitalne transformacije poljoprivrede u Srbiji. Teži da domaćem, ali i svetskom poljoprivrednom sektoru pruži vrhunska digitalna rešenja. Mnogobrojni nacionalni i internacionalni projekti i nagrade su zaštitni znak Instituta. BioSens snažno podržava transfer znanja i stvaranje jakih veza između nauke i privrede kroz strateška partnerstva i podsticaanje uključivanja kompanija u proces digitalizacije. Zajedno sa DDOR-om, jednom od vodećih osiguravajučih kompanija u Srbiji, koja je prepoznala važnost digitalizacje osiguranja u poljoprivredi, razvili smo platformu DDOR TERRA. Kroz ovu platformu, proces osiguranja dobija potpuno drugu dimenziju – omogučava transparentnost, brzu komunikaciju, aktivno uključuje poljoprivrednike u proces obrade šteta. Ovaj projekat predstavlja značajne korake na dugom putu digitalizacije poljoprivrede” izjavila je Mililjana Vujasinović, rukovodilac Centra za razvoj proizvoda Instituta BioSens.

Mililjana Vujasinović, rukovodilac Centra za razvoj proizvoda Instituta BioSens

DDOR TERRA predstavlja još jedan korak u značajnom procesu naše digitalizacije, čiji je cilj unapređenje kvaliteta usluga koje pružamo našim klijentima. Isplata štete jeste najznačajniji trenutak u našem poslovanju i zbog toga smo odlučili da ovaj proces pojednostavimo i digitalizujemo. Sa druge strane, poljoprivreda je izuzetno značajna industrija i u ovom delu Srbije sarađujemo sa velikim brojem klijentata. Svakako je osiguranje useva i plodova segment koji je više zastupljen i time je DDOR TERRA bitna za veći broj korisnika. Pored toga, imamo i veliki broj klijenata koji osiguravaju svoj stočni fond te smo i za njih uveli nove pakete proizvoda sa osnovnim i dopunskim pokrićima, prilagođene specifičnostima potreba svakog proizvođača.” izjavio je Lazar Bogdanović, direktor Sektora za osiguranje poljoprivrede DDOR osiguranja.

Lazar Bogdanović, direktor Sektora za osiguranje poljoprivrede DDOR osiguranja

DDOR TERRA je jedinstveno tehnološko rešenje namenjeno svim poljoprivrednim proizvođačima koji od sada mogu da na svom pametnom telefonu imaju pregled svojih aktivnih polisa osiguranja useva i plodova, ali i da brzo i lako prijave štetu na svom polju ili voćnjaku. Aplikacija je razvijena sa Institutom BioSens, evropskim liderom u razvoju agrotehnoloških rešenja i koristi najsavremenije GIS (Geografski informacioni sistem) modele za prijavu i procenu štete, upotrebom satelitskih fotografija i naprednih filtera za odabranu parcelu sa osiguranim usevima ili plodovima, te prati njihov rast i napredak do termina za žetvu. Čitav aplikativni sistem obezbeđuje jasniju procenu rizika, a u slučaju štete preciznije kvantifikovanje gubitaka. Na ovaj način, pored brzine i tačnosti, DDOR TERRA ubrzava postupak procene i likvidacije štete.

Prethodna vestSledeće godine rekonstrukcija centralne raskrsnice u Beški
Sledeća vestRevizori našli više od 97 milijardi pogrešno iskazanih rashoda

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here