Naslovna IT APPLE SPEMA SAVITLJIVI IPHONE: Načekaćemo se, konkurencija može mirno da spava

APPLE SPEMA SAVITLJIVI IPHONE: Načekaćemo se, konkurencija može mirno da spava

PODELI
Foto: smartlife.mondo.rs

Većina se slaže da je 2030. godina realniji rok za novi model, ali tu postoji jedan problem – veruje se da će iPhone mesto u narednih deset godina zauzeti novi AR uređaj.

Budući da je Samsung doživeo veliki uspeh sa savitljivim modelima, eksperti očekuju da se i Apple priključi trendu.

Već neko vreme kolaju glasine da i Apple radi na svom sklopivom modelu, a sada se spekuliše i kada bi mogao da se pojavi na tržištu.

Analitičar Ros Jang veruje da bi sklopivi iPhone mogao da dođe do kraja 2023. godine, mada je mnogo onih koji sumnjaju da bi to moglo da se dogodi toliko brzo.

Većina se slaže da je 2030. godina realniji rok za novi model, ali tu postoji jedan problem – veruje se da će iPhone mesto u narednih deset godina zauzeti novi AR uređaj, što znači da se sklopivi iPhone ne uklapa u planove.

Još se u aprilu 2021. pisalo o tome da bi iPhone sa savitljivim ekranom mogao da stigne sa QHD+ OLED displejom dijagonale 8 inča koji će praviti Samsung. Eksperti su sada skloniji drugačijim teorijama, verovatno zbog toga što se navedeni rok primiče.

Sigurno je da pre 15 godina niko nije mogao da zamisli kako će mobilni telefoni izgledati danas, pa je potpuno logično da će se do 2030. dizajn takođe značajno promeniti. Zbog toga je teorija o Apple AR uređaju verovatnija – već se priča o tome da kompanija radi na AR naočarima i sopstvenom metaverzumu, gde će proširena realnost zameniti pametne telefone.

Neki ipak veruju da će se prve Apple naočare koristiti u paketu s iPhone uređajima, pa bi savitljivi model tu mogao da se uklopi kao prelazna faza.

Foto: smartlife.mondo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here