Naslovna Zabava APRIL LJUBI OGRADUUU! Svi pevamo pogrešno ove stihove – i to traje...

APRIL LJUBI OGRADUUU! Svi pevamo pogrešno ove stihove – i to traje DECENIJAMA!

Foto: Srbija danas

“April ljubi ooograduu” samo je jedan od stihova koje smo pogrešno pevali kao deca jer nismo dobro razumeli reči. Međutim, postoji i nekolicina drugih pesama za koje mislimo i dan – danas da ih pevamo ispravno, ali nije tako.

Tako tekst čuvene pesme “April u Beogradu” kada u refrenu krene “april u Beogradu, jedno prošlo doba, nosim ga u mislima iz vojničkih snova”, pevaju mnogi, a tačno je “iz vojničkih soba”.
Kad smo već kod Čole: “pusti, pusti vodu” smo svi pevali umesto “pusti, pusti modu”, doduše više u šali, a neki su “Hotel Balkan” razumeli kao “ode baka rano ujutru, a mi više nismo tu”.

Đorđe Balašević – “Devojka sa čardaš nogama”

”Baš od takvih su je čuvale tetke sa lažnim tajnama” umesto ” ‘ladnim trajnama”.

Naravno, stih koji svi pevamo pogrešno iz pesme “Gde si u ovom glupom hotelu” : ”Gorim ko papirni zmajevi” a trebalo bi “ko dim, ko papirni zmajevi, misli mi ka tebi lete”

Čini se da su tekstovi Dina Merlina i Bijelog dugmeta najkomplikovaniji, pa smo tako svi razumeli:

“učini mi pravu stvar, pusti me u stan u stan” bolje zvuči nego “pusti neku staru stvar” ili ”ostalo je još malo vremena u ovom mom starom upaljaču” umesto kremena. Legendarni stih na koji se uvek nasmejemo je “lažu, lažu me, da vreme leči sve, možda svi idu na more”, a zapravo tekst glasi “možda sidu il’ tumore”.

Od Dugmeta, “Đurđevdan” neki su pevali “evo zore, evo zore, mogu da se porodim” ili “Lipe cvatu” – “sve je isto konji vrani eeee”.

U najsmešnije interpretacije stihova spadaju naravno i Haris Džinović “dajte vina ocu mom” a ide “dajte vina hoću lom”.

Zatim jedna od najlepših balada Divljih jagoda “Krivo je more” umesto “uz mora šum” neki pevaju “a to veče, uz Moraču”, dok hit Atomskog skloništa “Jedna mala kino sala” razumeju kao “jedna mala kinđosala”.
Hitovi narodne muzike takođe sadrže stihove koji su bili skloni modifikacijama, pa mnogi misle da Ana Bekuta peva “burek ladan iz daleka” a treba “urekla ga nano neka”.

IZVORsrbija danas
Prethodna vestZA SVE JE KRIVA GENETIKA
Sledeća vestPUSTOŠ ZBOG KORONE! Promet u ovom OZLOGLAŠENOM poslu opao je za neverovatnih 95 ODSTO!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here