Naslovna Srem Ruma Asfaliranje ulica i uređenje parkinga u Hrtkovcima

Asfaliranje ulica i uređenje parkinga u Hrtkovcima

PODELI

U okviru redovnog održavanja putne infrastrukture, za šta je lokalna samouprava ove godine izdvojila oko 60 miliona dinara, u jednom od najvećih sela rumske opštine, Hrtkovcima, obavljaju se radovi na nekoliko lokacija.

U hrtkovačkom naselju Mokulj asfaltiraju se dve ulice u dužini od oko 250 metara, a mehanizacija je angažovana i na uređeju parking prostora u centru sela.

Radove su danas obišli direktorica JKP “Parking i infrastruktura” Vladislava Stamenović i predsednik MZ Hrtkovci Tomislav Šimić.

“U naselju Mokulj se asfaltira produžetak Ulice Cara Dušana i to u dužini od oko 115 metara, a čim se taj posao danas završi mehanizacija prelazi u Ulicu 27. oktobar, gde se asfaltira saobraćajnica u dužini od oko 125 metara. Ovaj deo naselja Mokulj dugi niz godina nema asfalirane saobraćajnice celom dužinom ulica i po upućenom zahtevu Saveta mesne zajednice, lokalna samouprava na čelu sa predsednikom Slađanom Mančićem je realizovala ovaj projekat. Slede radovi i asfalitiranje parkinga ispred Doma zdravlja i osnovne škole, a već je završeno uređenje parking prostora preko puta Pošte”, izjavila je Vladislava Stamenović.

Predsednik MZ Hrtkovci Tomislav Šimić smatra da će nakon ovih radova meštani sela imati kvalitetnije uslove za život.

“Tri kuće u produžetku Ulice Cara Lazara imaju problem od 91. godine, a ista je situacija i sa ljudima koji žive u neasfaltiranom delu Ulice 27. oktobar. Selo se razvijalo, a oni su ostali u blatu. Lokalna samouprava je prepoznala ovaj problem i izlazi u susret tim ljudima, tako da ćemo imati kompletirano sve ulice asfaltirane, svako će imati do svoje kuće normalan pristup, deca više neće gaziti po blatu na putu do škole. Sa radovima na parkinzima u centru sela polako kompletiramo jednu uređenu celinu. Ostaje nam uređenje desne strane ulice u centru, ali tu čekamo da se okončaju radovi na novom objektu, pa ćemo radove na asfaltiranju i postavljanju behatona u tom delu ulice malo prolongirati”, rekao je Šimić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here