Naslovna Srem Ruma Asfaltiranje ulice ispred škole i vrtića u Putincima

Asfaltiranje ulice ispred škole i vrtića u Putincima

PODELI

Kako je prilikom asfaltiranja Baštenske ulice u Rumi najavljeno, u Opštini Ruma su nastavljeni radovi na uređenju putne infrastrukture i parking prostora. Nakon radova na nekoliko lokacija u Hrtkovcima, mehanizacija je danas angažovana u Lenjinovoj ulici u Putincima, gde se ispred OŠ “Dositej Obradović” izvode radovi na asfaltiranju kolovoza i uređenju parking prostora.

Predsednik MZ Putinci Branko Mandić ističe da se svake godine, jedna po jedna, rešavaju problematične ulice u kojima je asfalt u lošem stanju.

“Ove godine smo rešili, uz saglasnost Opštine Ruma, da uradimo Lenjinovu ulicu u dužini 120 metara pored škole. Radovima je obuhvaćeno negde oko 630 kvadratnih metara. Kolovoz će biti proširen za jedan metar, biće uređeni parkinzi, postavljeni su kanali za odvod vode i asfaltirana je staza do same ograde škole”, izjavio je Mandić.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić rekao je da su radovi u ulici pored OŠ “Dositej Obradović” značajni, jer se najverovatnije u toku sledeće sedmice otvara i vrtić u Putincima, koji se nalazi u dvorištu seoske škole.

Putinci”Napravićemo lep i komotan prilaz objektu, urediti parking prostor za sve roditelje koji budu dovozili svoju decu u vrtić. Što se tiče objekta “Poletarca” radovi su završeni, deo nameštaja stiže danas, ostatak u ponedeljak ili utorak. Očekujemo da će između 60-oro i 80-oro dece boraviti u vrtiću, čije otvaranje planiramo naredne sedmice”, rekao je Mančić.

Nakon završetka radova u Lenjinovoj ulici, prioritet za MZ biće radovi u Železničkoj ulici, kaže Branko Mandić.

“Imamo još jedan gorući problem. U Železničkoj ulici u dužini od 150 metara nema asfalta. Prošle godine smo krenuli to da radimo, međutim, tu posao nije završen jer nisu uređeni imovinski odnosi, pošto Železnice Srbije gazduju nad delom parcele gde su predviđeni radovi. Očekujemo da od njih dobijemo saglasnost, kako bi nastavili sa radovima”, poručio je Mandić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here