Naslovna Magazin Auto Automobil kao motiv koji nas pokreće

Automobil kao motiv koji nas pokreće


Zašto toliko volimo automobile? Zašto im pružamo toliko pažnje i vremena? Zašto auto trke okupljaju toliko fanova? Na sva ova pitanja nije ni malo lako dati odgovor, ali svakako ćemo se potruditi da na njih damo odgovor.

Kada sam bio mali kao i sva deca voleo sam igru i imao sam bujnu maštu. Ipak, jedna stvar je bila različita u odnosu na većinu… Nikada nisam bio neko ko je previše pažnje pridavao sportskim igrama u vidu fudbala, košarke, tenisa… Dok su druga deca skupljala sličice fudbalera ja sam uvek više voleo autiće sa kojima sam se igrao i koje sam uvek skupljao. Umesto poznatih asova fudbala na mojim zidovima bili su posteri čuvenog Ferrari Enza, Lamborghini Diabla, Aston Martin Vanquish-a… Ionako veliko interesovanje prema četvorotočkašima pojačao je moj deda, koji je bio vrsni mehaničar i koji me je u svoju garažu primio kao malog “klinca” pružavši mi odgovore na sva moja učestala dečija pitanja i detaljima iz sveta automobilizma. Ta ljubav nikad nije prestala, samo je sa vremenom postala veća.

Verujem da nisam jedini koji ima ovakvu ili sličnu priču i zato danas posle toliko godina svakodnevng informisanja, interesovanja i okruženošću automobilima mogu reći da sam upoznao mnogo ljudi i shvatio šta je to što jedan limeni četvorotočkaš može da probudi u čoveku. On nije samo prevozno sredstvo, barem ne za nas, kako ja to volim reći, ljude sa “dijagnozom automobilizma”. Mi u njima sagledavamo širu sliku, umetnost, mehaničku savršenost, stepen razvoja tehnike i sposobnosti čoveka da od svega napravi svojstveno umetničko delo, pa čak i od automobila. U njima pronalazimo motiv za druženje, okupljanje u jednom zdravom duhu koji samo može motivisati na lično unapređivanje kako profesionalno, tako i socijalno.

Kada jedan konstruktor automobila poželi da predstavi javnosti svoje domete u mehanici i tehnološkom i industrijskom razvoju, onda ulazi u svet auto trka i tu se trudi da osvoji što bolji uspeh kako bi za svoj rad dobio i javnu konfirmaciju. Za jednog vozača trke su momenat kada čovek i automobil postanu jedno i to ostaju dok se na kraju ne pojavi trkačka zastava koja označava cilj i potvrdu toga da smo spremni da pomerio granice sopstvene izdržljivost i takmičarskog duha koji je u čoveku od postanja.

Posle svega ne treba da čudi zašto svoje mezimce želimo da očuvano i sačuvamo od zuba vremena i propasti. Oni su deo našeg svakodnevnog života i sluge u svakom našem dnevnom poduhvatu, oni su predmet divljenja i nepresušna motivacija za uspeh.

IZVORnsuzivo
Prethodna vestZanimljivosti o Uskrsu
Sledeća vestDnevni horoskop za 17. april

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here