Naslovna Politika VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA SAVI: Autoput Ruma-Šabac do oktobra 2023

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA SAVI: Autoput Ruma-Šabac do oktobra 2023

PODELI

Neophodno je da radovi na saobraćajnici Ruma-Šabac budu završeni do početka oktobra 2023. godine, a Šabac-Loznica do kraja oktobra 2024. godine, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska radova na mostu preko reke Save u Šapcu.

“Ljudima je bitno vreme i rokovi. Svima iz Loznice, Šapca, nama svima je veoma bitno vreme. Praktično od Beograda do Šapca će se putovati za nekih 40 minuta”, istakao je Vučić.

“Nismo uzimali zajmove i kredite i sve što će da dobije i Šabac, Loznica i Ruma, ali svi ostali je veoma važno. Uvezaćemo Srem, Bačku, Beograd, Mačvu, Kolubaru onako kako nikako nismo uvezali brzom saobraćajnicom. Ovo u potpunosti menja sliku naših puteva zapadno od Beograda”, ocenio je Vučić.

Investitori hoće da dolaze samo kada imate puteve, brze saobraćajnice, kazao je Vučić.

“Računali smo ranije da ćemo dobiti izvore finansiranja koje nismo dobili, a sada sam srećan jer možemo da finansiramo iz budžeta. Međutim, rokovi izvođenja radova su bitni. Biće skraćeni za više od godinu dana. Svim ljudima će da olakša i dolazak do Drine i dalje. Država je veoma stabilna i može ovo da izdrži”, kazao je Vučić.

Vučić će danas obići i radove na drugoj deonici auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica.

Foto: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here