Naslovna Sport B Superliga: Rukometašice Petrovaradina u baražu dočekuju Srem

B Superliga: Rukometašice Petrovaradina u baražu dočekuju Srem

PODELI

Utakmicom u Petrovaradinu, gde istoimena ekipa dočekuje Srem iz Sremske Mitrovica, počinje doigravanje za popunu B Superlige za rukometašice.

U prvom kolu slobodna je ekipa Spartaka iz Debeljače, koja će u drugom kolu gostovati u Mitrovici, a tačku na ovogodišnji baraž staviće Spartak i Petrovaradin u Debeljači.

Rukometašice Petrovardina i Srema sastaju se večeras od 19 časova u SC Petrovaradin, ali zbog koronavirusa neće imati podršku sa tribina.

Mi smo i pre ovog baraža imali određene ciljeve od kojih nismo odstupili. Najvažnije je to da smo sve zdrave i jedva smo čekale da ponovo počnemo da igramo. Konkretno što se tiče baraža naše ambicije su ulazak u viši rang. Da li ćemo uspeti u tome biće mnogo jasnije već večeras posle prvog susreta, rekla je kapiten Petrovaradina Andrea Mijailović.

Srem se specijalno pojačao za baraž dovodeći osam igračica iz Bekamenta. Tu je i njihov trener Saša Bošković koji će da sedi na klupi.

Svako je imao pravo da pojača svoju ekipu za baraž, mi smo odlučili da pravimo ekipu na duže staze. Poštujemo svakog rivala kako god da se on zvao. Nemamo šta da izgubimo niti imamo bilo kakav pritisak. Za ovaj baraž smo se pripremali kao i za prvenstvo. Atmosfera u ekipi je odlična, daćemo sve od sebe, igraćemo srcem i očekujemo povoljan rezultat.

Postoji mogućnost da Junior odustane od takmičenja, samim tim otvorilo bi se još jedno mesto za ulazak u viši rang. – Za nekoliko dana idemo u Debeljaču, pokušaćemo da pobedimo i tako ostanemo u igri za B Superligu. Mi se ne predajemo ni u prvoj utakmici. Imamo kvalitetnu ekipu, pođednako smo opasne sa svih pozicija, tako da vidimo šansu u obe utakmice, uverava Mijailovićeva.

U Sremskoj Mitrovici, čini se više nego u drugim sredinama, postoji želja za višim rangom, što je potvrdio i trener Srema Dušan Drča.

Sve smo uradili da, posebno ženski rukomet, izvučemo iz letargije. Naše ambicije ne zadovoljava B Superliga, već one dosežu do najvišeg ranga. Mitrovica to zaslužuje, pošto je bila prepoznatljiva upravo po rukometašicama. Odlučni smo da idemo korak po korak, prvo da obezbedimo drugi rang, a onda ćemo napasti najviši stepen takmičenja. U svemu tome imamo podršku lokalne samouprave, rekao je trener Srema Dušan Drča.

Za baražne utakmice Srem je sklopio saradnju s Bekamentom i angažovao njihove igračice (Nataša Atanasković, Sara Garović, Ana Kačarević, Ilijana Nićiforović, Anđela Radulović, Katarina Stanić, Ana Stanojlović, Marina Tomić), kao i Tinu Paunić i Milicu Stević iz Rume. To je izazvalo buru u rukometnoj javnosti, kao i pitanje da li je to sportski i moralno.

To je pitanje za Rukometni savez Srbije, koji je doneo te propise. Mi nismo ništa uradili mimo pravila. Ne vidim ništa loše u tome što smo napravili saradnju s Bekamentom. Ne gledamo u tuđe dvorište, već radimo u interesu Srema i Sremske Mitrovice, uverava Drča. Uloga favorita svakako je na strani Srema.

Doveli smo igračice kako bismo igrali an suigurnu kartu, da što lakše preskočimo obe prepreke. Nikoga ne potcenjujemo, i Petrovaradin i Spartak iz Debeljače zaslužuju da igraju B Superligu. Za baraž se nismo prijavili sa nula bodova, naprotiv imali smo 23, kokliko i Spartak kada je prvenstvo prekinuto. Prekid nas je zatekao na prvom mestu, koje smo delili sa Spartakom koji je imao utakmicu manje. Znači imamo određeni kvalitet. Pobedili smo Petrovaradin na našem terenu, a izgubili smo u Debeljači. Pitanjen bi bilo šta bi se do kraja dogodilo da je nastavljeno prvenstvo, smatra Dušan Drča.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here