Naslovna Vojvodina Banatsko Veliko Selo dobilo svoju “školsku šumu”

Banatsko Veliko Selo dobilo svoju “školsku šumu”

PODELI
Foto: rtv.rs

BANATSKO VELIKO SELO – U okviru akcije pošumljavanja, na dve lokacije u Banatskom Velikom Selu zasađeno je 500 sadnica, a uz saradnju najmlađih, u tom mestu nikla je još jedna “školska šuma”. Kikindski Sekretarijat za zaštitu životne sredine nastavlja kampanju, pa će tokom jesenjeg i zimskog perioda Kikinda i seoske mesne zajednice biti “bogatije” za čak 15.000 novih sadnica.

Uz svesrdnu pomoć učenika osnovne školske “Slavko Rodić”, i Banatsko Veliko Selo dobilo je svoju školsku šumu. Najmlađi su na najbolji način pokazali šta znači brinuti o životnoj sredini.

Školska šuma u Banatskom Velikom Selu sedma je u okviru kampanje koju sprovodi Kikindski Sekretarijat za zaštitu životne sredine. Nove sadnice, čija nabavka je finansirana iz gradskog budžeta, raspoređene su na dve lokacije u selu.

500 sadnica u toku današnjeg dana naravno da će oplemeniti samu sredinu i puno značiti za stanovništvo ovog mesta. Posadili smo i lišćarske i četinarske vrste, kao i nešto ukrasnih vrsta, kaže Miroslava Krnić, sekretarka gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

U okviru aktuelne kampanje, pošumljavanja i ozelenjavanja planirano je do marta naredne godine.

U okviru jesenje sadnje, planiramo da zasadimo oko 15.000 sadnica. To znači da bi , zaključno sa martom naredne godine, na teritoriji Kikinde i okolnih mesta bilo ukupno 30.000 novih sadnica. U prethodnih godinu i po dana, poseban akcenat bio je na nadzoru i održavanju samih sadnica, ističe Stevan Iličić, član Gradskog veća zadužen za ekologiju.

Sadnja mladica planirana je u narednom periodu u Bašaidu, Banatskoj Topoli i Sajanu. Kako je najavljeno, u Kikindi će biti popunjeni ulični drvoredi u više gradskih ulica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here