Naslovna Hronika “BANDERA SE OD UDARCA PREPOLOVILA, MARKO JE PRIKLJEŠTEN VRIŠTAO ” Pijani kum...

“BANDERA SE OD UDARCA PREPOLOVILA, MARKO JE PRIKLJEŠTEN VRIŠTAO ” Pijani kum izazvao horor nesreću u kojoj su poginuli otac i dva sina

PODELI
Foto: Privatna arhiva

Miroslav Jovanović (37) iz Krčedina i njegovi sinovi Marko (19) i Miloš (17), obojica iz Starih Banovaca, poginuli su juče oko tri sata u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Putincima kod Rume, kada su se vraćali sa Markove veridbe! Prema prvim rezultatima istrage, nesreću je izazvao njihov kum Zoran Jovanović (45) iz Golubinaca, koji je upravljao “reno lagunom” u kojoj su se nalazili i koji je u tom momentu imao više od 1,2 promila alkohola u krvi.

Vozač Jovanović je u udesu teško povređen. Povrede opasne po život zadobio je i Novica Pavlović (16) iz Golubinaca, drug stradalih mladića, dok je Angelina Nikolić (27) iz Nikinica, Miroslavljeva druga supruga, teško povređena. Aleksandar Dimić (21) iz Golubinaca, sin vozača Zorana Jovanovića, prošao je najbolje – u nesreći je lakše povređen.

Zoran Jovanović
Zoran Jovanović

Kobna proslava

Otac i sinovi Jovanović preksinoć su otišli u Donje Petrovce, gde je Marko zaprosio devojku Klaudiju J. Odvezao ih je kum Zoran Jovanović u svojoj “reno laguni”. Slavlju su prisustvovali brojni rođaci i prijatelji nesuđenih mladenaca, atmosfera je bila opuštena, veselili su se i pili. O tome svedoči i snimak na društvenim mrežama, koji je objavio upravo vozač Zoran Jovanović nekoliko sati pre tragedije.

Mladoženjina rodbina se oko 1.30 sati uputila kućama.

Poginuli: mladoženja Marko (19), njegov otac Miroslav (37) i brat Mirko (17) Jovanović
Poginuli: mladoženja Marko (19), njegov otac Miroslav (37) i brat Mirko (17) Jovanović

U automobilu “reno laguna”, kako saznajemo, pored vozača bilo još šest putnika. Naime, na suvozačevom mestu sedeo je sin vozača Aleksandar Dimić, dok su na zadnjem sedištu bili otac i sinovi Jovanović. Njima u krilu sedeli su Angelina Nikolić i tinejdžer Novica Pavlović. Tik iza njih, u drugom automobilu, bili su Miroslavljev brat i dvoje rođaka.

Divljačka vožnja

Prema saznanjima “Blica”, nadomak Putinaca, Zoran Jovanović je iznenada počeo divljački da vozi, pretičući automobil u kojem su se nalazi rođaci budućeg mladoženje. U jednom momentu, iz još neutvrđenog razloga, izgubio je kontrolu nad volanom i “reno laguna” je sletela sa puta.

– Kolikom brzinom je udarila u banderu, svedoči to da je stub prepolovljen. Bandera je pala, a “reno” se okretao, udario u drugi stub, a zatim u drvo. Tek kada je udario u drvo, zaustavio se – rekao je sagovornik “Blica” upoznat sa istragom.

Prilikom udaranja u stubove, a zatim i u drvo, automobil je smrskan. Tada su se otvorila i vrata pored zadnjeg sedišta, pa su noge Marka Jovanovića ostale prikleštene. Kroz zadnje staklo, prilikom prevrtanja i udaranja, ispala je Angelina Nikolić, koja je kao i Marko sedela na zadnjem sedištu. Miroslav i njegov mlađi sin su odmah preminuli od zadobijenih povreda u udesu.

Tela na putu

– Odjeknulo je kao eksplozija. Svi mi iz okolnih kuća istrčali smo da vidimo šta se desilo. Jedna žena je nepomično ležala na putu. Komšinica je odmah iznela ćebe i pokrila je. Bilo je grozno – ispričala je meštanka Hatidža Cvjetićanin, koja živi blizu mesta tragedije.

Razoran udarac odjeknuo je selom kada se Zoranova
Razoran udarac odjeknuo je selom kada se Zoranova “reno laguna” zakucala u banderu i drvo

Ubrzo su došla i prva kola Hitne pomoći, ali su lekari nažalost mogli samo da konstatuju smrt Miroslava Jovanovića i njegovog mlađeg sina Mirka.

– Za to vreme Marko je glasno jaukao, jer su mu noge bile prikleštene vratima. Došla su i druga, pa treća kola Hitne pomoći da prevezu povređene, ali nesrećnog Marka tek su oslobodili vatrogasci, koji su isekli vrata. Nažalost, na putu ka bolnici i on je preminuo – naveo je naš izvor iz istrage.

Posle obavljenog uviđaja i svih veštačenja, očekuje se da protiv vozača bude podneta prijava zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja.

Bore se za život tinejdžera

Medicinska pomoć je pružena povređenima ubrzo nakon nesreće. Smrtni ishod se, međutim, nije mogao izbeći u tri slučaja, a lekari su konstatovali da najteže povrede ima najmlađi putnik “reno lagune”.

Novica Pavlović
Novica Pavlović

U pitanju je Novica Pavlović (16), tinejdžer koji je sedeo na zadnjem sedištu i čije su povrede opasne po život.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here