Naslovna Posao Banstolka kod Inđije, prvi ugostiteljski objekat sa HALAL sertifikatom

Banstolka kod Inđije, prvi ugostiteljski objekat sa HALAL sertifikatom

Foto: ekapija

BSC centar i HALAL agencija Islamske zajednice Srbije dodelili su prvi HALAL sertifikat u Srbiji namenjen seoskom turističkom domaćinstvu.

Banstolka, koja se nalazi na starom putu Beograd – Novi Sad u opština Inđija, od juče je prvi ugostiteljski objekat ovog tipa u Srbiji koje poseduje HALAL sertifikat, navodi se na sajtu BSC. Ovaj projekat sertifikacije realizovan je u okviru projekta “Jaka žena snažno selo”, koji je pokrenuo BSC Centar. Banstolka je u okviru ovog projekta imala svu potrebnu stručnu pomoć pri implementaciji i sertifikaciji HALAL sistema.

Mirjani Hemun, vlasnici domaćinstva, uručena su dva sertifikata – HACPP i HALAL.

– Procesu dobijanja HALAL standarda prethodila je obuka u vezi sa HACPP sistemom, jer je HALAL nemoguće odvojiti od HACPP-a, koji verifikuje zdravstvenu bezbednost hrane. Nije jednostavno dobiti ovakav papir, koji identifuje da je Mirjana Hemun neko ko jako vodi računa o svojim gostima – izjavila je direktorica Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju BSC Marija Vujaković.

U Srbiji nema ni hotela, ni restorana koji posluju po ovom sistemu, jer ne mogu da odgovore zahtevima za pripremu HALAL hrane, rekao je direktor HALAL agencije Islamske zajednice Srbije Zaki Shaltaf i dodao:

– Voleli bismo kada bi i drugi ugostitelji uvideli značaj posedovanja ovakvog sertifikata, koji bi sigurno unapredio svačije poslovanje i otvorio put turistima sa Bliskog istoka u našu zemlju.

IZVORekapija
Prethodna vestUČILI JEDNI OD DRUGIH: Održan panel gradonačelnika vojvođanskih gradova
Sledeća vestProtest za čistiji vazduh danas na platou Spensa

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here