Naslovna Hronika Batrovci: ZAPLENJEN NOVAC

Batrovci: ZAPLENJEN NOVAC

PODELI

Na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, 10. novembra 2017. godine, sprečen je unos velike sume neprijavljenih deviza. Carinski službenici su na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, sprečili unos velike sume neprijavljenih deviza – 129.200 evra, saopštila je danas Uprava carina.

Na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, 10. novembra 2017. godine, sprečen je unos velike sume neprijavljenih deviza.

Za redovnu kontrolu prijavio nemački državljanin turske nacionalnosti kao vozač automobila „BMW“ nemačkih registarskih oznaka, kod koga je kako saznajemo pronađen novac nakon izjave da ga ne poseduje.

Novac je pronadjen u kovertama koje su se nalazile u džepu jakne. Dozvoljeni iznos od 10.000 evra putniku je vraćen, dok je ostatak novca privremeno zadržan.

Uprava carina podseća vidno istaknuta obaveštenja o obavezi putnika da prijave novac kako na ulazu, tako na izlazu iz zemlje. Ukoliko se devize u iznosu većem od 10.000 evra ne prijave, putnik rizikuje da mu taj novac bude oduzet, a protiv njega se podnosi prekršajni postupak pred nadležnim sudom koji može rezultirati i trajnim oduzimanjem neprijavljenih deviza.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here