Naslovna Srem Sremska Mitrovica BEGUNAC IZ ZATVORA U SREMSKOJ MITROVICI osuđen na još sedam godina

BEGUNAC IZ ZATVORA U SREMSKOJ MITROVICI osuđen na još sedam godina

PODELI
Foto: Ilustracija

Nenad Radović, koji je 2003. godine uspeo da pobegne iz zatvora u Sremskoj Mitrovici gde je izdržavao 10-godišnju kaznu i potom počini niz krivičnih dela dok je bio u bekstvu, pravosnažno je osuđen na još sedam godina zatvora.

On je osuđen zbog dve otmice tokom 2009. godine, prevare i falsifikovanih isprava na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora i novčanu kaznu od 40.000 dinara.

Apelacioni sud je potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu iz septembra prošle godine i pravosnažno ga osudio na pomenute kazne.

MONSTRUOZNO: Pretukao, pa silovao ženu obolelu od raka

Radović je, prema pisanju medija, 2003. godine pobegao iz zatvora, gde je od 1997. godine služio 10-godišnju kaznu na koju je bio osuđen zbog razbojništava, nelegalnog posedovanja oružja, falsifikovanja dokumenata, a nakon hapšenja 2010. vraćen je u zatvor na odsluženje te kazne.

U presudu koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, navodi se da je Radović osuđen jer je sa još dvojicom NN lica 7. avgusta 2009. godine u Dobanovcima oteo I.V. u nameri da od njega iznudi 50.000 evra, kao i jer je sa NN “Milanom” 16. decembra iste godine u Dobanovcima oteo S.Đ. u nameri da i od njega iznude istu sumu novca.

Oštećene su tukli, vezivali i pretili im ubistvom.

“Halo policija, dođite, u dvorištu mi je krokodil”: Prijavio KROKODILA, a posle i ZELENO JARE

Prema stavu Apelacionog suda, za Radovića nije bilo olakšavajućih okolnosti, dok su otežavajuće okolnosti njegov raniji život, kao i upornost i bezobzirnost pri izvršenju krivičnih dela otmice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here