Naslovna Hronika Belivuk i Miljković ponovo na saslušanju u tužilaštvu

Belivuk i Miljković ponovo na saslušanju u tužilaštvu

PODELI
Foto: Arhiva

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u toku je dopuna saslušanja Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića po zamolnici crnogorskog tužilaštva u okviru istrage koju protiv njih vodi zbog dva ubistva i jedne otmice u Crnoj Gori, saznaje Tanjug.

Oni su prvi put ispitani ovim povodom 1. decembra, kada su, kako je Tanjugu tada rečeno u njihovoj odbrani, negirali krivična dela za koja se terete i izneli svoju odbranu, tvrdeći da u vreme tih ubistava nisu ni bili na teritoriji Crne Gore i da nemaju nikakva saznanja u vezi sa ubistvima za koja ih tereti crnogorsko tužilaštvo.

Crnogorsko tužilaštvo ih tereti za ubistva Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmicu Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore Belivuku, Miljkoviću kao i Nebojši Jankoviću i Ratku Živkoviću na teret krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo.

Belivuk ima svojstvo organizatora, a ostali članova.

Na prvom saslušanju Belivuk, Miljković i Janković, rekli su da nisu izvršili krivična dela i objasnili da tada nisu bili na teritoriji Crne Gore, da su na teritoriju Crne Gore ušli legalno i tako su se i vratili u Srbiju.

Tada im nisu predočeni svi dokazni materijali, pa nisu mogli da se izjasne o navodima o navodnom sklanjanju tela, krečenju kuće i ukljanjanju tragova, što se očekuje da učine danas.

Belivuk, Miljković i Janković optuženi su u Beogradu za pet brutalnih ubistava, preprodaju droge, otmice, držanje i nošenje oružja, i čekaju da im se zakaže početak suđenja.

Protiv Belivuka i Miljkovića tužilaštvo za organizovani kriminal vodi još tri istrage, za teško ubistvo Nikole Mitića, za teško ubistvo Gorana Mihajlovića i zbog pranja para.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here